Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Απελευθερώθηκαν οι τρεις Τούρκοι μηχανικοί που είχαν πέσει θύματα απαγωγής στη Λιβύη τον Νοέμβριο του 2017

Reuters: Απελευθερώθηκαν οι τρεις Τούρκοι μηχανικοί που είχαν πέσει θύματα απαγωγής στη Λιβύη τον Νοέμβριο του 2017
Αγνοείται, ωστόσο, ένας Νοτιοαφρικανός μηχανικός που είχε απαχθεί μαζί με τους τρεις Τούρκους
Τρεις Τούρκοι μηχανικοί που είχαν απαχθεί τον Νοέμβριο του 2017 στην πόλη της Λιβύης Ubari, απελευθερώθηκαν, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τη στηριζόμενη από τον ΟΗΕ λιβυκή κυβέρνηση.
Συνολικά τέσσερις ήταν οι μηχανικοί που είχαν απαχθεί από μία άγνωστη ένοπλη ομάδα, οι τρεις Τούρκοι και ένας Νοτιοαφρικανός, η τύχη του οποίου αγνοείται.
"Οι τρεις Τούρκοι μηχανικοί απελευθερώθηκαν" ανακοίνωσε η διεθνώς αναγνωρισμένη λιβυκή κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι θα μεταβούν αεροπορικώς στη χώρα τους, μέσω της πρωτεύουσας Τρίπολης.
Οι απαγωγές είναι συνηθισμένες στη Λιβύη, ειδικά στα νότια της χώρας, όπου επικρατεί ανομία.
Μετά από την απαγωγή των τεσσάρων μηχανικών, η εταιρία στην οποία δούλευαν ανακάλεσε τους υπόλοιπους 93 υπαλλήλους της από την πόλη Ubari.
Tα εργοστάσια ενέργειες σταμάτησαν να λειτουργούν στην περιοχή έκτοτε, κάτι που αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα στις προσπάθειες προσέλκυσης ξένων επενδυτών.
Οι περισσότερες ξένες εταιρίες αποφεύγουν τη Λιβύη μετά το 2011, οπότε και ανατράπηκε από το ΝΑΤΟ ο Muammer Gaddafi με συνέπεια η χώρα να περιέλθει στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης