Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Με όσα έχει υπογράψει η κυβέρνηση δεν τελειώνει για τη χώρα η εποχή της λιτότητας

Θεοχαρόπουλος: Με όσα έχει υπογράψει η κυβέρνηση δεν τελειώνει για τη χώρα η εποχή της λιτότητας
Ο Θ. Θεοχαρόπουλος κατηγορεί την  κυβέρνηση ότι "δυστυχώς έχει προτεραιότητα τα μικροπολιτικά παιχνίδια αντί για το εθνικό συμφέρον"

«Με όσα έχει υπογράψει η κυβέρνηση δεν τελειώνει για τη χώρα η εποχή της λιτότητας. Το αφήγημα της "καθαρής εξόδου" είναι παραμύθι για εσωτερική ή καλύτερα εσωκομματική κατανάλωση όπως ήταν και το «προεκλογικό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης»», τονίζει ο  πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση μετά το πρόσφατο Eurogroup μίλησε για «οριστική έξοδο από την λιτότητα», ενώ έχει υπογράψει σκληρά μέτρα λιτότητας για τα επόμενα χρόνια.
Με την υπογραφή της κυβέρνησης, τον Αύγουστο μπαίνουμε στην εποχή της ενισχυμένης τριμηνιαίας εποπτείας, της συνέχισης της υπερφορολόγησης, της νέας περικοπής των συντάξεων, της μείωσης του αφορολόγητου, του αυξημένου ΕΝΦΙΑ και της μακροχρόνιας υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας.
Τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα θα συνεχίσουν να υποφέρουν από την παρατεταμένη λιτότητα.
Διέξοδος από το αδιέξοδο υπάρχει αλλά χρειάζεται σχέδιο εθνικής συνεννόησης, γενναία αλλαγή πολιτικής, με έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη και στη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας και στη ρήξη με κατεστημένες νοοτροπίες και συμπεριφορές.
Αλλιώς η κρίση συνεχώς θα ανακυκλώνεται».
Ο κ. Θεοχαρόπουλος τονίζει ακόμη ότι «οι φιέστες και οι πανηγυρισμοί είναι εντελώς ακατανόητοι σε ένα θέμα που απαιτείται υπευθυνότητα και να ειπωθεί επιτέλους η αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Δεν δικαιολογούνται ούτε κατ΄ ελάχιστον από τα δεδομένα και την πραγματικότητα. Το Ζάππειο είχε την σημειολογία του καθώς περάσαμε από τον αντιπολιτευτικό λαϊκισμό των Ζαππείων του Σαμαρά στον κυβερνητικό λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
 Μάλιστα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, ότι  ακόμη και σήμερα «αλλά λέει στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα και άλλα εντός του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας πως «μόλις στο πρόσφατο κυβερνητικό σόου για το χρέος μίλησε με μία εσωστρεφή ρητορική που έρχεται από το πρόσφατο παρελθόν του για τους «τεχνοκράτες τους ξένους»».
Κατά τον ίδιο, «σήμερα η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί αξιοπιστία, υπευθυνότητα και προοδευτικές πολιτικές για την υπέρβαση της κρίσης».
Επιπλέον, κατηγορεί την  κυβέρνηση ότι «δυστυχώς έχει προτεραιότητα τα μικροπολιτικά παιχνίδια αντί για το εθνικό συμφέρον και έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τα επαχθή μέτρα και τις συμφωνίες που υπογράφει με τους εταίρους.
Συνεπώς όσον αφορά την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, είναι προφανές για εμάς ότι με αυτή, η χώρα εντάσσεται σε μόνιμο καθεστώς λιτότητας, υπερβολικών πλεονασμάτων και εποπτείας χωρίς ουσιαστική αναδιάρθρωση και επίλυση του χρέους σε μακροπρόθεσμο επίπεδο».
Ακόμη, ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγορεί και τη ΝΔ λέγοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής, δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκπέμπει σήματα παράλληλης πορείας με τη ΝΔ και πως με την πολιτική του αυτονομία, θα ενισχύσει την ταυτότητά του.
Σχετικά με τις διαφωνίες και τη κρίση στο Κίνημα Αλλαγής , το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, απευθύνει έκκληση «να προχωρήσουμε μπροστά βάζοντας το συλλογικό πάνω από το ατομικό», ενώ δεσμεύεται ότι η ΔΗΜΑΡ θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια ώστε να προστατεύσει τη συνοχή του Κινήματος Αλλαγής για να προχωρήσει συνθετικά και δυναμικά μπροστά.
«Το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και διευρυμένη Κεντροαριστερά χωρίς το "Ποτάμι", τη ΔΗΜΑΡ και άλλες μη πασοκογενείς συλλογικότητες δεν μπορεί να υπάρξει καθώς θα αποδυναμώνεται η εικόνα ενός νέου ευρύτερου φορέα», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει ότι είναι θετική παρά τα λίγα επιμέρους αρνητικά της στοιχεία για την ιθαγένεια και τη γλώσσα, ενώ σημειώνει ότι «η συμφωνία για το Μακεδονικό αποτελεί ένα συμβιβασμό και ως τέτοιος δεν μπορεί να ικανοποιεί απόλυτα καμία πλευρά, ούτε τη χώρα μας ούτε τη FYROM.
Παράταση όμως του σημερινού τέλματος ενέχει τον κίνδυνο να εξυπηρετήσει μόνο τα Σκόπια, μέσα από τη de facto μονοπώληση του ονόματος «Μακεδονία»».
Αναφορικά με την ψηφοφορία στη Βουλή, ο κ. Θεοχαρόπουλος τονίζει πως «όταν και εάν έρθει στη Βουλή, πρέπει να συνοδεύεται με τη δέσμευση τού πρωθυπουργού ότι αμέσως μετά θα προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών με δεδομένο μάλιστα ότι σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα θα αποδειχθεί ότι δεν έχει πραγματική κυβερνητική πλειοψηφία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης