Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nahles (SPD): Ο Seehofer είναι κίνδυνος για την Ευρώπη – Ορατό ένα γερμανικό Brexit

Nahles (SPD): Ο Seehofer είναι κίνδυνος για την Ευρώπη – Ορατό ένα γερμανικό Brexit
Η Nahles είπε ότι το κόμμα της παραμένει δεσμευμένο στην κυβέρνηση με το CDU αλλά εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο θα πράξει το ίδιο το CSU
Δριμεία επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Horst Seehofer, εξαπέλυσε η ηγέτιδα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Andrea Nahles, τονίζοντας πως η αντίδραση των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στο μεταναστευτικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα «γερμανικό Brexit».     
Μιλώντας σε συνέδριο του κόμματός της στην πόλη Μπόχουμ, η Nahles ήταν ιδιαίτερα επικριτική για τον Seehofer, κυβερνητικό εταίρο, καταδεικνύοντας τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η κυβέρνηση της καγκελαρίου Merkel.
«Ο Horst Seehofer είναι ένας κίνδυνος για την Ευρώπη», δήλωσε η Nahles.
«Αυτός και ο Βαυαρός πρωθυπουργός Markus Soeder είναι στο δρόμο προς ένα γερμανικό Brexit», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Seehofer έχει  εξαγγείλει ότι, θα απελάσει τους μετανάστες, που είναι εγγεγραμμένοι σε άλλες χώρες της ΕΕ για τη χορήγηση ασύλου, εάν η Merkel δεν καταφέρει να επιτύχει ευρύτερη συμφωνία μετανάστευσης με άλλα  ευρωπαϊκά κράτη.
Ωστόσο η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να είναι δύσκολο να επιτευχθεί μία τέτοια συμφωνία σε μια πολιτικά διχασμένη Ευρώπη.
Οι Βαυαροί συντηρητικοί είναι μακροχρόνιοι σύμμαχοι των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Merkel.
Η διαμάχη αυτή απειλεί το νέο «μεγάλο συνασπισμό» της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένου του SPD, μετά από  100 μέρες στην εξουσία και αποτελεί την πιο σοβαρή πρόκληση για την καγκελάριο, σύμφωνα με το Reuters.
Η Nahles είπε ότι το κόμμα της παραμένει δεσμευμένο στην κυβέρνηση με το CDU αλλά εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο θα πράξει το ίδιο το CSU.
Η Nahles κατηγόρησε επίσης τους Βαυαρούς συντηρητικούς ότι «κρατούν όμηρο ολόκληρη τη χώρα»προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη ενόψει των περιφερειακών εκλογών στη Βαυαρία, τον Οκτώβριο του 2018.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης