Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Θα σεβαστούμε το αίτημα της ΕΕ για διόρθωση του προϋπολογισμού του 2018

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Θα σεβαστούμε το αίτημα της ΕΕ για διόρθωση του προϋπολογισμού του 2018
Η Ιταλία προτίθεται να σεβαστεί το αίτημα της Κομισιόν για τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2018, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών
Η Ιταλία προτίθεται να σεβαστεί το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2018, αλλά θα ληφθούν υπόψη και οι πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, δήλωσε σήμερα (22/6/2018) ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria.
«Η πρόθεση είναι προφανώς να προσπαθήσουμε να το σεβαστούμε (το αίτημα)», δήλωσε ο Tria από το Λουξεμβούργο, όπου διεξήχθη το Ecofin.
«Μπορεί να υπάρξει κάποια μικρή απόκλιση», πρόσθεσε, λόγω του γεγονότος ότι η οικονομία καταγράφει αυτή τη στιγμή επιβράδυνση.
Η Κομισιόν έχει ζητήσει από την Ιταλία να μειώσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα κατά 0,3% του ΑΕΠ φέτος.
Παράλληλα, ο Tria τόνισε ότι οι προτάσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας για μεταρρυθμίσεις στην οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης έχουν τύχει ανάμεικτης υποδοχής από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Ειδικότερα, η Ιταλία έχει εκφράσει την ανησυχία ότι μια ενδεχόμενη μεταρρύθμιση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) «θα μπορούσε να δημιουργήσει αναταραχές στην αγορά», ανέφερε ο ιταλός υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης