Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η παραμονή στην Ευρωζώνη ήταν αυτό που ήθελε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού - Έκανα το χρέος μου

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η παραμονή στην Ευρωζώνη ήταν αυτό που ήθελε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού - Έκανα το χρέος μου
Η απόφαση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η απόφαση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, και αυτό αποδείχτηκε στη συνέχεια, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την ενημέρωσή του σχετικά με τη συμφωνία του Eurogroup.
«Έκανα ό,τι θα έκανε κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Έκανα ό,τι επέβαλε το καθήκον μου.
Ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου προσαρμόζεται στις συγκυρίες.
Είναι πολύ διαφορετικός σε στιγμές κρίσης.
Και η απόφαση για παραμονή στην ΕΕ ήταν απόφαση του λαού.
Θέλω εδώ να αναγνωρίσω όλους όσοι συνέβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο κ.Παυλόπουλος, ο οποιός παράθεσε ένα απόσπασμα από τη συμφωνία του Eurogroup στο οποίο αναφέρεται ότι «η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα με μια οικονομία ισχυρότερη» αλλά και ένα τμήμα της δήλωσης του Jean Claude Juncker, την οποία χαρακτήρισε ως «μια δήλωση εξαιρετικά υπεύθυνη και φορτισμένη από έναν φίλο της Ελλάδας».
«Είπε ότι αποτίω φόρο τιμής στον Ελληνικό λαό για τις αντοχές και την προσήλωση στην Ευρώπη».
Εμείς πρωτίστως αλλά και οι εταίροι πρέπει να γνωρίζουμε τις θυσίες του λαού.
Αυτές οι θυσίες δεν οφείλονται μόνο σε λάθη δικά μας αλλά αρκετές οφείλονται και στο περιεχόμενο των προγραμμάτων από εκείνους που τα διαμόρφωσαν.
Αν αναγνωρίζουμε τις θυσίες του λαού πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά αυτή την παράμετρο στην εφαρμογή όσων χθες συμφωνήσαμε» είπε ο κ.Παυλόπουλος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης