Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Συμφωνία στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος – Τέλος στην ελληνική κρίση

tags :
AFP: Συμφωνία στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος – Τέλος στην ελληνική κρίση
Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Αθήνα να βγει όπως προβλεπόταν από την εποπτεία των πιστωτών της στις 20 Αυγούστου αναφέρει το AFP
Για συμφωνία στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος που σηματοδοτεί το τέλος της ελληνικής κρίσης κάνει λόγο σε δημοσίευμα του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στα μέτρα που αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης τονίζοντας ότι με αυτή τη συμφωνία μπαίνει τέλος στα 8 χρόνια των οικονομικών προγραμμάτων βοήθειας προς την Αθήνα.
Σύμφωνα με το AFP, η Ελλάδα πρόκειται να βγει από τα προγράμματα στις 20 Αυγούστου και οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης ήταν υπό πίεση έτσι ώστε να προσφέρουν μια τελευταία συμφωνία στην Ελλάδα που θα την καθιστούσε ισχυρή απέναντι στις αγορές.
«Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Αθήνα να βγει, όπως προβλεπόταν, από την εποπτεία των πιστωτών της, της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), την 20ή Αυγούστου και να αρχίσει να χρηματοδοτείται μόνη από τις αγορές, έπειτα από πολλά χρόνια βαθιάς ύφεσης και τρία προγράμματα στήριξης» επισημαίνει το AFP, το οποίο υπογραμμίζει τη δήλωση του Pierre Moscovici πως «η ελληνική κρίση τελειώνει εδώ, απόψε, ότι τελικά φτάσαμε στο τέλος αυτού του δρόμου που ήταν πολύ μακρύς και δύσκολος» και ότι πρόκειται για μια «ιστορική στιγμή».
Το AFP υποστηρίζει ότι αν και η αρχική εκτίμηση ήταν πως το Eurogroup θα ήταν εύκολο και θα κατέληξε σύντομα στις αποφάσεις του, η αντίδραση της Γερμανίας είχε ως αποτέλεσμα η συνεδρίαση να εξελιχθεί για αρκετές ώρες.
Όπως αναφέρεται, απέναντι στα κράτη της ΕΕ που τήρησαν κατά της Ελλάδας σκληρή στάση, ήταν η Γαλλία και η ΕΚΤ που υποστήριξαν ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ήταν κρίσιμη και απαραίτητη προκειμένου η Ελλάδα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης