Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικός Τύπος: Οι πρώτες αντιδράσεις για τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα

tags :
Γερμανικός Τύπος: Οι πρώτες αντιδράσεις για τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα
Για το τέλος της επιχείρησης διάσωσης της Ελλάδας κάνουν λόγο τα περισσότερα δημοσιεύματα
Με αναφορές για το τέλος της επιχείρησης διάσωσης της Ελλάδας και για τη συμφωνία σχετικά με το τελευταίο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα περιγράφει στις πρώτες του αντιδράσεις ο Γερμανικός Τύπος τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τα ξημερώματα στο Eurogroup για την Ελλάδα.
Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa κάνει λόγο για το «τέλος στην επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας».
«Η επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας τερματίζεται ύστερα από οκτώ χρόνια.
Η υπερχρεωμένη χώρα παίρνει και πάλι φρέσκα δισεκατομμύρια σε δάνεια και ελάφρυνση του χρέους και μπορεί έτσι από τον Αύγουστο να σταθεί οικονομικά και πάλι στα πόδια της.
Αυτό συμφωνήθηκε από τη Γερμανία και τις άλλες χώρες του ευρώ με την ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι συμμετέχοντες γιόρτασαν αυτή την τελευταία μεγάλη προσπάθεια ως ιστορική επιτυχία» αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενώ το δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk αναφέρεται στο τι προβλέπει η απόφαση του Eurogroup, το οποίο, όπως αναφέρεται, «συμφώνησε για το τέλος του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας».
Η Handelsblatt λέει ότι «οι χώρες του ευρώ συμφωνούν για το τελευταίο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα που έπληξε η κρίση ξαναστέκεται μετά την απόφαση των ευρω-εταίρων στα πόδια της» και ότι «η ανακούφιση είναι μεγάλη», η FAZ επισημαίνει ότι η Ελλάδα παίρνει και άλλα δισεκατομμύρια στο τέλος του προγράμματος βοήθειας ενώ η Die Zeit τονίζει ότι «η Ελλάδα λαμβάνει την τελευταία οικονομική ενίσχυση» και ότι «οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ συμφώνησαν για τη λήξη της βοήθειας στην Ελλάδα».
«Η χώρα παίρνει τελικά ένα δάνειο ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η διάσωση της Ελλάδας τερματίζεται ύστερα από οκτώ χρόνια.
Η χώρα θα λάβει ακόμα μερικά δισεκατομμύρια και ελάφρυνση του χρέους, όπως συμφώνησαν οι χώρες του ευρώ.
Από τον Αύγουστο, θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί και πάλι μέσω της κεφαλαιαγοράς» υπογραμμίζει η Die Zeit, ενώ η Deutsche Welle αναφέρει ότι «η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα πόδια της» και ότι «όπως είχε προγραμματιστεί, η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από τα προγράμματα διάσωσης της ευρωζώνης στις 20 Αυγούστου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης