Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβραμόπουλος (ΕΕ): Αναγκαία μία κοινή ευρωπαϊκή λύση για τους όρους παροχής ασύλου

Αβραμόπουλος (ΕΕ): Αναγκαία μία κοινή ευρωπαϊκή λύση για τους όρους παροχής ασύλου
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι «αυτό που προέχει είναι η διάσωση ζωών»
Στην ανάγκη μίας κοινής ευρωπαϊκής λύσης για τους όρους παροχής ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενόψει της άτυπης συνόδου της ΕΕ την Κυριακή (24/6).
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, τόνισε ότι η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τον παροχή ασύλου «είναι εκ των υκ άνευ για την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων και τη λειτουργία του χώρου Σέγκεν», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να ενισχυθεί η διαδικασία επιστροφών εκείνων που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου, καθώς και η συνεργασία της ΕΕ με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής».
Επιπλέον, ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε την τήρηση της συμφωνίας με την Τουρκία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τονίζοντας πως θα πρέπει να καταβληθεί από την ΕΕ η επόμενη δόση κονδυλίων που έχει συμφωνηθεί.
Ο ίδιος τόνισε ότι απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση των δυνατοτήτων και των δικαιοδοσιών της Frontex για να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, προσθέτοντας ότι αυτό είναι πρωταρχική ευθύνη των κρατών-μελών.
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε διαρκή διαβούλευση με τον ΟΗΕ για να βρει τρόπους αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας πως δεν επιθυμεί, σε καμία περίπτωση, τη δημιουργία ευρωπαϊκών Γκουαντάναμο για τους πρόσφυγες.
«Διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης», σημείωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση ενώ παράλληλα τόνισε ότι «αυτό που προέχει είναι η διάσωση ζωών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης