Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλειοψηφία 180 βουλευτών για τη συμφωνία στο Σκοπιανό ζητά ο Π. Καμμένος - Απειλεί να αποσύρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση - Καταγγέλλει εκβιασμούς

Πλειοψηφία 180 βουλευτών για τη συμφωνία στο Σκοπιανό ζητά ο Π. Καμμένος - Απειλεί να αποσύρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση - Καταγγέλλει εκβιασμούς
Ο Π. Καμμένος ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές που δέχονται βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ
(upd) Aυξημένη πλειοψηφία με την ψήφο 180 βουλευτών όταν και εάν έρθει προς κύρωση η συμφωνία για το Σκοπιανό ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος σε δηλώσεις του μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποσύρει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Η τοποθέτηση αυτή δημιουργεί εκ νέου ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς λίγο πριν τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος είχε υποστηρίξει πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, υπογραμμίζοντας πως εάν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν, η κυβέρνηση θα ζητήσει και θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.
Κατά τη σύντομη παρέμβασή του ο κ. Καμμένος ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές που δέχονται βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ.
Ειδικότερα, ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για τις απειλές που δέχονται βουλευτές του κόμματός του, είτε τηλεφωνικά είτε με sms, προσδιορίζοντας ως χώρο απειλών τη Νέα Δημοκρατία.
Επίσης, ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για να γίνει άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών.
Μάλιστα, κατά την ολοκλήρωση της δήλωσής του κατήγγειλε εκείνους οι οποίοι λαμβάνουν εντολές από τον «Εσκομπάρ» με τους 2,5 τόνους ηρωίνη.
Οι ΑΝΕΛ δεν φιμώνονται, ανέφερε ο κ. Καμμένος καθώς όπως σημείωσε, τα ίδια έλεγαν το 2012, το 2015, τα ίδια λένε και σήμερα
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, τονίζοντας ότι η  πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε στόχο τους ΑΝΕΛ προκειμένου να μην προχωρήσει η κυβέρνηση το σχέδιό της και να μπουν εμπόδια μέχρι την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup  για την έξοδο από τα μνημόνια.
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το Σκοπιανό εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα φτάσει στο κοινοβούλιο αλλά είπε σε όλους τους τόνους ότι στην περίπτωση που αυτό συμβεί το κόμμα του θα εμποδίσει με κάθε τρόπο την κύρωσή της. Επίσης έκανε λόγο για σχέδιο  Συμφωνίας, χωρίς νομικά αποτελέσματα, υπογραμμίζοντας πως μέσω αυτού «είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι δεν ξεκινούν οι διαδικασίες για ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Προυπόθεση είναι η διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος και η συνταγματική αλλαγή».
Είχε προηγηθεί η έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Τζανακόπουλος: Η συμφωνία για το Σκοπιανό θα κυρωθεί με κοινοβουλευτική πλειοψηφία

«Η συμφωνία θα κυρωθεί με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα λάβει εκ νέου ψήφου εμπιστοσύνης για να εξαντλήσει την τετραετία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς για τη στάση των ΑΝΕΛ και το ενδεχόμενο να μην περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση, η συμφωνία για το Σκοπιανό να μην κυρωθεί από την ελληνική Βουλή.
Παράλληλα τόνισε «δεν υπάρχει συνταγματική ανάγκη για αυξημένη πλειοψηφία (180 βουλευτών) για την κύρωση της συμφωνίας.
Θα επιδιώξουμε ωστόσο να υπάρχει μια όσο το δυνατόν διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
Όσον αφορά τους ΑΝΕΛ, ο ίδιος επεσήμανε ότι εάν καταψηφίσουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό στη Βουλή «θα ζητήσουμε και θα λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης».

ΝΔ: Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς τον κ. Καμμένο - Επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.
Πηγές τη Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν ότι ο πανικός των δύο κυβερνητικών εταίρων τους έχει οδηγήσει σε πλήρη σύγχυση καθώς το αίτημα του κ. Καμμένου το είχε απορρίψει μισή ώρα νωρίτερα ο κ. Τζανακόπουλος πριν το ανακοινώσει.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση
 
«Δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κανείς τον κ. Καμμένο.
Η δήλωσή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να επικυρωθεί από 180 βουλευτές, αλλά ότι εκείνος θα την καταψηφίσει, θα μείνει στην ιστορία ως η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού.
Η Νέα Δημοκρατία εξυπακούεται ότι δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία, όποια πλειοψηφία κι αν επιλέξουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος.
Μαζί την υπέγραψαν και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα τετελεσμένα που ήδη δημιουργεί σε βάρος της Ελλάδας.
Κατά τα λοιπά, είναι αναγκαίο για τον τόπο αυτή η κυβερνητική φαρσοκωμωδία που παρακολουθούμε να λήξει το συντομότερο δυνατό».



Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:

Εκτιμάται ότι ο κ.Καμμένος θα επιχειρήσει να βάλει μια και καλή τέλος στις πληροφορίες και στη σεναριολογία που έχει κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ συζήτησαν και έβαλαν «στο ζύγι» τα ανταλλάγματα για την οικονομία και για το χρέος και τη συμφωνία με το Σκοπιανό.
Σημειώνεται ότι πρώτος τις αποκαλύψεις αυτές είχε κάνει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Δ. Καμμένος λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης και της διαγραφής του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Οι ΑΝΕΛ μετά και την υπογραφή της συμφωνίας για το Σκοπιανό είναι πραγματικά σε οριακή κατάσταση.
Το επιβεβαιώνει όχι μόνο η διαγραφή του Δ. Καμμένου και η αποχώρηση κορυφαίων στελεχών, με ηχηρότερη την περίπτωση της μέχρι πρότινος εκπροσώπου τύπουο Μανταλένας Παπαδοπούλου (σε δηλώσεις της είχε χαρακτηρίσει κατάπτυστη τη συμφωνία) αλλά και οι αποδοκιμασίες που δέχονται στελέχη και βουλευτές του κόμματος ανά την Ελλάδα κατόπιν της συμφωνίας για το Σκοπιανό.
Απέναντι σε αυτήν την κλιμακούμενη «επίθεση», οι ΑΝΕΛ έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια τις τελευταίες ώρες να στείλουν το μήνυμα ότι η καταψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, δεν σημαίνει και υπερψήφιση της συμφωνίας για το Σκοπιανό.
Για αυτό άλλωστε και στις δηλώσεις τους όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ υπογραμμίζουν πως όταν έρθει η συμφωνία για το Σκοπιανό προς κύρωση στη Βουλή, θα την καταψηφίσουν.
Άλλωστε αυτή είναι και η τελευταία γραμμή άμυνας που έχει απομείνει στους ΑΝΕΛ προκειμένου να διαφυλάξουν την πολιτική τους αξιοπιστία και να μην υπογράψουν την πολιτική τους «εξαφάνιση».

Οι δηλώσεις Σγουρίδη

Εν τω μεταξύ, σήμερα (20/6/2018) ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, ερωτηθείς για την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου περί οικονομικών ανταλλαγμάτων για τη συμφωνία με την πΓΔΜ, αποκάλυψε ότι «έγιναν κάποιες συζητήσεις και μπήκαν όλα στη ζυγαριά».
«Έγιναν κάποιες συζητήσεις και μπήκαν όλα στη ζυγαριά στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.
Το θέμα συζητήθηκε σε πηγαδάκι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, χωρίς τον πρόεδρο και άλλους βουλευτές, αλλά δεν ετέθη στη συνεδρίαση» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σγουρίδης αναφερόμενος στα όσα είχε υποστηρίξει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δ. Καμμένος περί οικονομικών ανταλλαγμάτων για το όνομα της ΠΓΔΜ.
Όπως είπε ο κ.Σγουρίδης, ο οποίος διέψευσε ότι συζητήθηκε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, μπορεί οι ΑΝΕΛ να καταψήφισαν την πρόταση μομφής, δεσμεύονται όμως η συμφωνία να μην ψηφιστεί σε περίπτωση που έρθει στην ελληνική Βουλή, τονίζοντας ότι τίθεται θέμα δεδηλωμένης.
«Αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης δεν θα τη δώσουμε» υπογράμμισε ο κ.Σγουρίδης, τονίζοντας ότι «η λέξη Μακεδονία έχει βαρύ συναισθηματικό φορτίο και αυτό το φορτίο ουσιαστικά διχάζε»ι
«Τις αποδοκιμασίες δεν μπορείς να τις αποτρέψεις, αλλά θα πρέπει να είναι σε κόσμιο κλίμα.
Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορείς να σταματήσεις την διαμαρτυρία του κόσμου.
Αδίκως ωστόσο διαμαρτύρεται ο κόσμος κατά των ΑΝΕΛ.
Υπερασπιστήκαμε το όνομα και εμείς θα την καταψηφίσουμε όταν έρθει στη Βουλή.
Εμείς ζητήσαμε δημοψήφισμα, δεν μπορέσαμε να το προκαλέσουμε.
Ζητήσαμε αυξημένη πλειοψηφία, δεν τα καταφέραμε.
Εμείς αποδεικνύουμε με την στάση μας ότι είμαστε υπεύθυνοι» τόνισε ο κ.Σγουρίδης.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 20/6 11:22)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης