Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 4,5 ετών οι εκροές από ETFs αναδυόμενων αγορών λόγω Αργεντινής και Τουρκίας

Σε υψηλό 4,5 ετών οι εκροές από ETFs αναδυόμενων αγορών λόγω Αργεντινής και Τουρκίας
Η κρίση σε Αργεντινή, Βραζιλία και Τουρκία συμπαρασύρει όλες τις αναδυόμενες αγορές
Παρά την υπόσχεση του ΔΝΤ ότι θα στηρίξει την Αργεντινή, κάτι που θα μπορούσε να «διακόψει τις ρευστοποίησης των κερδοσκόπων στις αναδυόμενες αγορές», όπως υποστήριξε η Christine Lagarde, να νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα.
Όλα δείχνουν ότι τα προβλήματα Αργεντινής, Βραζιλίας και Τουρκίας αρχίζουν να διαχέονται και στις υπόλοιπες αναδυόμενες αγορές.



Απόδειξη το γεγονός ότι οι εκροές από ETFs αναδυόμενων αγορών έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό της από τον Ιανουάριο του 2014.



Παράλληλα, βάσει στοιχείων του Bloomberg, οι εκροές από ETFs που είναι εισηγμένα στις αμερικανικές αγορές αλλά επενδύουν στις αναδυόμενες αγορές, έφθασαν στα 2,7 δισ. δολάρια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου 2018 όντας στο υψηλότερο επίπεδο ενός έτους.
Το ανησυχητικό είναι ότι εκροές καταγράφονται και από αγορές που διαθέτουν θετικά θεμελιώδη δεδομένα, όπως αυτές της Ν. Κορέας και της Ταϊλάνδης.



Όλα, μάλιστα, δείχνουν ότι και οι μετοχές που είναι εισηγμένες σε χρηματιστήρια αναδυόμενων αγορών έχουν περιθώριο μεγαλύτερης υποχώρησης.
 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης