Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παραμένουμε ανοικτοί στον διάλογο με την Κίνα για το θέμα του εμπορίου

ΗΠΑ: Παραμένουμε ανοικτοί στον διάλογο με την Κίνα για το θέμα του εμπορίου
Η Ουάσιγκτον δεν θα ανεχθεί πλέον τις εμπορικές πρακτικές που κρίνει πως είναι άδικες, τόνισε ο Peter Navarro, ένας εκ των οικονομικών συμβούλων του Λευκού Οίκου
Τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ανοικτές στον διάλογο με την Κίνα για την επίλυση της μεταξύ τους εμπορικής αντιπαράθεσης, έδωσε σήμερα (19/6/2018) ο Peter Navarro, ένας εκ των οικονομικών συμβούλων του Λευκού Οίκου, μία ημέρα αφότου η Ουάσιγκτον διατύπωσε νέες απειλές σχετικά με την επιβολή δασμών σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων ύψους 200 δισ. δολ.
«Οι τηλεφωνικές μας γραμμές είναι ανοικτές.
Ήταν πάντα ανοικτές», δήλωσε ο Navarro, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ είναι η πιο ανοικτή χώρα στον κόσμο.
Ωστόσο, ο Αμερικανός αξιωματούχος έσπευσε να δικαιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, επαναλαμβάνοντας πως η Ουάσιγκτον δεν θα ανεχθεί πλέον τις εμπορικές πρακτικές που κρίνει πως είναι άδικες.
Όπως εξήγησε, οι νέοι δασμοί ύψους 25% που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή επί των κινεζικών εισαγωγών ύψους 50 δισ. δολ. ήταν αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ των δύο χωρών που δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα.
«Δεν υπήρξε καμία πρόοδος παρά τις προσπάθειες του προέδρου και της ομάδας του», τπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας, πάντως, ότι οι σχέσεις μεταξύ του Trump και του κινέζου ομολόγου του, Xi Jiping, παραμένουν πολύ καλές.
Ο Navarro εκτίμησε επίσης ότι «η Κίνα έχει να χάσει περισσότερα από τις ΗΠΑ» κι ότι ο αντίκτυπος στους Αμερικανούς καταναλωτές των αμοιβαίων τελωνειακών δασμών από την Κίνα θα είναι περιορισμένος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης