Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ράλι για το πετρέλαιο εν αναμονή της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ

Ράλι για το πετρέλαιο εν αναμονή της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ
Κέρδη 1,1% για το WTI και 2,5% για το Brent
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις αγορές πετρελαίου, με τη μεταβλητότητα να είναι το βασικό τους χαρακτηριστικό, ενώ όλοι βρίσκονται εν αναμονή της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ και του εάν θα υπάρξει, τελικώς, απόφαση για αύξηση της ημερήσιας παραγωγής του.
Κέρδη 2,5% για το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 για το Brent, το οποίο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 75,35 δολαρίων.
Στο 1,18% η άνοδος για το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Ιουλίου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), στα 65,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε σε χαμηλό δύο μηνών στα 63,59 δολάρια.



Η διαφορά τιμής μεταξύ Brent και WTI έφθασε στα 9,73 δολάρια, μία εκ των μεγαλύτερων στην ιστορία.
Την αγορά, πάντως, προβληματίζει το γεγονός του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς το Πεκίνο είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές αμερικανικού shale πετρελαίου και εάν ο πόλεμος αυτός κλιμακωθεί τότε οι ΗΠΑ θα μείνουν χωρίς... αγοραστή.
«Η μεταβλητότητα θα είναι υψηλή και θα είναι το χαρακτηριστικό των αγορών κατά την τρέχουσα εβδομάδα», εκτίμησε ο Bob Yawger, επικεφαλής πετρελαϊκών επενδύσεων στη Mizuho.



Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι μεγάλες χώρες του ΟΠΕΚ επιθυμούν να υπάρξει αύξηση παραγωγής, αλλά υπάρχει και μία ομάδα χωρών που αντιστέκεται σε μία τέτοια προοπτική.
Όλα θα ξεκθαρίσουν στις 22 Ιουνίου 2018 όπου συνεδριάζει ο διεθνής οργανισμός, ενώ στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και απεσταλμένος της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης