Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοικτή επιστολή Demirtas: Θα συνεχίσω τον αγώνα κατά του αυταρχικού καθεστώτος Erdogan

Ανοικτή επιστολή Demirtas: Θα συνεχίσω τον αγώνα κατά του αυταρχικού καθεστώτος Erdogan
Ο Demirtas μεταφέρθηκε στις φυλακές εδώ και έναν χρόνο και οκτώ μήνες, αφού συνελήφθη στο Ντιγιάρμπακιρ, εκεί όπου κατοικεί η οικογένειά του
Ανοικτή επιστολή-έκκληση να μην γίνει κανένας συμβιβασμός με το αυταρχικό καθεστώς του Recep Tayyip Erdogan και βαρύ κατηγορώ προς την ευρωπαϊκή πολιτική απηύθυνε από το κελί του στις φυλακές της Αδριανούπολης ο Selahattin Demirtas, ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.
Το κείμενο δημοσιεύθηκε κατ' αποκλειστικότητα από την εφημερίδα Le Monde.
Ο Demirtas μεταφέρθηκε στις φυλακές εδώ και έναν χρόνο και οκτώ μήνες, αφού συνελήφθη στο Ντιγιάρμπακιρ, εκεί όπου κατοικεί η οικογένειά του.
«Ωστόσο, η τύχη μου δεν μου φαίνεται και πολύ διαφορετική από την τύχη των άλλων κρατουμένων, εκτός του ότι είμαι ένας γνωστός πολιτικός κρατούμενος.
Υπάρχουν σήμερα στις τουρκικές φυλακές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που φυλακίσθηκαν με τον χαρακτηρισμό "τρομοκράτες", απλώς και μόνο διότι έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να εκφρασθούν και να οργανωθούν ελεύθερα» γράφει ο ίδιος.
Ο Demirtas είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές από το κελί της φυλακής του «διότι έτσι θέλησε ο Erdogan».
Έμεινε στην φυλακή για έναν χρόνο πριν συναντήσει ένα δικαστή.
«Δεν βλέπω τίποτε που μπορεί να με κάνει να πιστέψω ότι θα έχω μία δίκαιη δίκη.
Δεν περιμένω τίποτε, καμία δικαιοσύνη από δικαστές και εισαγγελείς που τρέμουν μπροστά στο Erdogan».
«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική δεν κάνει πολλά πράγματα για να υποστηρίξει τους πολίτες της Τουρκίας στον αγώνα τους για την ελευθερία, μέσα στην ανοικτή φυλακή τους.
Οι εκλογές αυτές που θα διεξαχθούν προσεχώς στην Τουρκία θα εκφράσουν πριν από όλα μία επιλογή ανάμεσα στην δικτατορία και την δημοκρατία...
Είναι φυσικό, μπορώ να κατανοήσω ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν πάνω απ΄όλα μία πολιτικά και οικονομικά σταθερή Τουρκία», γράφει ο Demirtas και αναρωτιέται πώς οι ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν βλέπουν ότι το ίδιο το αυταρχικό καθεστώς του Erdogan είναι η πηγή της απόλυτης αστάθειας.
Και πώς οι ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν βλέπουν ότι το να κλείνουν τα μάτια στις αντιδημοκρατικές καταχρήσεις του Erdoagan για να εξυπηρετήσουν βραχυπρόθεσμα ορισμένες από τις ανάγκες τους στο οικονομικό και τον μεταναστευτικό τομέα, δεν οδηγεί πουθενά.
Σε ό,τι με αφορά, «...θα συνεχίσω να αγωνίζομαι χωρίς να υποχωρήσω ένα βήμα, όποιο και αν είναι το τίμημα.
Διότι γνωρίζω ότι στην Τουρκία υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι που αγωνίζονται σαν και μένα για την ειρήνη και την δημοκρατία, που δεν θα κάνουν κανέναν συμβιβασμό με το αυταρχικό αυτό καθεστώς...
Ας συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ισότητα, την δικαιοσύνη και την ελευθερία, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των εκλογών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης