Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Eνώπιον της δικαιοσύνης υψηλόβαθμα στελέχη της France Telecom - Γιατί κατηγορούνται

Skynews: Eνώπιον της δικαιοσύνης υψηλόβαθμα στελέχη της France Telecom - Γιατί  κατηγορούνται
O πρώην επικεφαλής της France Telecom, Didier Lombard και άλλα έξι υψηλόβαθμα στελέχη της Οrange, πρώην France Telecom θα οδηγηθούν στο δικαστήριο, καθώς φέρονται να έπαιξαν ρόλο στις αυτοκτονίες εργαζομένων
Μία σειρά αυτοκτονιών σε μεγάλη γαλλική εταιρία θα οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης κορυφαία εκτελεστικά στελέχη της με την κατηγορία ότι έκαναν bullying στον χώρο εργασίας, όπως γράφει το Skynews.
O πρώην επικεφαλής της France Telecom Didier Lombard και άλλα έξι υψηλόβαθμα στελέχη της Οrange, πρώην France Telecom θα οδηγηθούν στο δικαστήριο, καθώς φέρονται να έπαιξαν ρόλο στις αυτοκτονίες.
Κατηγορούνται για ψυχική παρενόχληση, καθώς οι επιθεωρητές εργασίας ανέφεραν ότι έγιναν 19 αυτοκτονίες από τον Απρίλιο του 2019 και άλλες 12 απόπειρες.
Επίσης οκτώ ακόμα άτομα υπέφεραν από βαριά κατάθλιψη, που είχε ως συνέπεια να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους.
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι πάνω από 35 άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους, επικαλούμενη και τα συνδικάτα εργαζομένων.
Σε μία περίπτωση, ένας άνθρωπος αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια σύσκεψης το 2008.
Οι αυτοκτονίες συνεχίστηκαν το 2010 με πέντε νεκρούς σε δέκα μέρες.
O Lombard που αρνείται ότι έκανε κάτι επιλήψιμο, αποχώρησε από την εταιρία το 2010 για τους χειρισμούς του εν μέσω κρίσης.
Έχει τοποθετηθεί σε εποπτεία μέχρι την τέλεση της δίκης, ενώ και ο δικηγόρος του θεωρεί αβάσιμες  τις κατηγορίες.
Αλλά τα συνδικάτα αναφέρουν ότι η εταιρία χρησιμοποιούσε σκληρές μεθόδους αναδιάρθρωσης, όπως να πιέζει τους υπαλλήλους να πηγαίνουν σε νέες δουλειές και να ορίζει ανέφικτους στόχους.
Το πλάνο αναδιάρθρωσης είχε στόχο να μειώσει το προσωπικό της France Telecom κατά 22 χιλιάδες άτομα, μεταφέροντας 10 χιλιάδες σε άλλα πόστα και εκπαιδεύοντας 6 χιλιάδες νέους υπαλλήλους.
Το αδίκημα της ηθικής παρενόχλησης μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης 2 ετών και 30 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης