Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Απολογητικό το ύφος του Σαμαρά - Mε τους χειρισμούς του αποσταθεροποίησε πλήρως τις σχέσεις μας με την ΠΓΔΜ

Τζανακόπουλος: Απολογητικό το ύφος του Σαμαρά - Mε τους χειρισμούς του αποσταθεροποίησε πλήρως τις σχέσεις μας με την ΠΓΔΜ
"O κ. Σαμαράς δεν είπε αν συμφωνεί ή όχι με τη σύνθετη ονομασία", ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος
«Ο Α. Σαμαράς με τους χειρισμούς του αποσταθεροποίησε πλήρως τις σχέσεις μας με την ΠΓΔΜ και με τα υπόλοιπα κράτη των Βαλκανίων», ανέφερε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δ. Τζανακόπουλος.
Μάλιστα, χαρακτήρισε ως απολογητικό το ύφος του κ. Σαμαρά, ο οποίος αποφάσισε  ότι τα πήγε καλά, προσθέτοντας «υπάρχει όμως και μια άλλη ιστορική αποτίμηση, καθώς από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μάθαμε ότι ο κ.Σαμαράς τα έκανε μούσκεμα».
Ακόμη, σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς δεν είπε αν συμφωνεί ή όχι με τη σύνθετη ονομασία.
Απαντώντας στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Α. Σαμαράς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  ήθελε με το Σκοπιανό να διασπάσει τη ΝΔ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε «ο Σαμαράς μας είπε ότι προσπαθούμε να διασπάσουμε τη ΝΔ, αυτός που έχει ταλέντο στη διάσπαση της ΝΔ. Υπό την καθοδήγηση του Σαμαρά ο Μητσοτάκης τους τελευταίους έξι μήνες θεώρησε ότι βρήκε το θέμα για το οποίο θα πάει σε εκλογές» και πρόσθεσε «ο  Μητσοτάκης δεν έχει καταλάβει ακριβώς τις συνέπειες αυτής της πολιτικής του επιλογής για το κόμμα και τη χώρα».
Μάλιστα, τόνισε ότι ο Μητσοτάκης μετέτρεψε τη ΝΔ από κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα σε ακροδεξιό μόρφωμα, επιλογή που «μετατοπίζει τον άξονα της δεξιάς στη χώρα μας».
Επιπλέον, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει στρώσει το χαλί του εθνικισμού, λέγοντας μεταξύ άλλων "τι περιμένει κανείς να ακουσει απο το χρυσαυγίτη Μπαρμπαρουση όταν ο αρχηγός της ΝΔ μιλάει για προδοσία, αυτό που συνέβη χθες στη Βουλή το προκαλέσατε με τη στάση σας".
Περαιτέρω, μιλώντας για τη συμφωνία ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε «τελικά ποιος είναι ο μειοδότης;  Ο Τσίπρας ή ο Zaev;. Κανένας από τους δύο».
Όπως είπε, «βρέθηκαν δύο ηγέτες να κλείσουν οριστικά το κεφάλαιο της εθνικιστικής έξαρσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης