Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας: Με τη συμφωνία ξεπεράσαμε αδιέξοδα και αγκυλώσεις δεκαετιών - Αποκηρύσσει τον αλυτρωτισμό

Τόσκας: Με τη συμφωνία ξεπεράσαμε αδιέξοδα και αγκυλώσεις δεκαετιών - Αποκηρύσσει τον αλυτρωτισμό
"Από αυτή την εξέλιξη ο ελληνικός λαός έχει μόνο οφέλη, σε πολλά επίπεδα", τόνισε ο Ν. Τόσκας
«Ξεπεράσαμε αδιέξοδα και αγκυλώσεις δεκαετιών και έχουμε σήμερα μια συμφωνία που ρητά εξαλείφει τις συγχύσεις και αποκηρύσσει τον αλυτρωτισμό ενώ διασφαλίζει την πολιτισμική μας κληρονομιά και την ιστορία μας», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σχετικά με τη συμφωνία για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ.
Κατά τον ίδιο, «η διεθνής θέση της χώρας αναβαθμίζεται ως ένας πυλώνας σταθερότητας και κέντρο φιλειρηνικών πρωτοβουλιών στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Η χώρα και ο Πρωθυπουργός χαίρουν της εμπιστοσύνης και του σεβασμού της διεθνούς κοινότητας, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών δημιούργησε ένα επιτυχημένο πρότυπο διπλωματίας που το είχε ανάγκη η Ελλάδα. Από αυτή την εξέλιξη ο ελληνικός λαός έχει μόνο οφέλη, σε πολλά επίπεδα».
Ο κ. Τσόκας επεσήμανε ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό, μόνο ως προϊόν τυχοδιωκτισμού μπορεί να θεωρηθεί.
«Δεν είναι μόνο ότι “εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και το βόδι!”.
Αλλά και είναι αδιανόητο το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συστρατεύεται με τα κατάλοιπα του ακραίου εθνικισμού και του κάλπικου μεγαλοϊδεατισμού, όπως και τους νοσταλγούς της στρατοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, «είναι αδιανόητο επίσης να εγκαταλείπει το μεσαίο μετριοπαθή χώρο, να περιφρονεί τα διεθνή στηρίγματα της χώρας, προωθώντας τη διεθνή της απομόνωση.
Και είναι οι ίδιοι που δεν αντιλήφθηκαν παλιότερα αλλά ούτε και τώρα ότι δεν είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων ο διαμελισμός της γειτονικής χώρας.
Δεν κατάλαβαν ποιοι θα είχαν όφελος».
Τέλος, υπενθύμισε ότι υπηρέτησε επί πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή της άμυνας των Βορειοανατολικών μας συνόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης