Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό στο Σύνταγμα - Σημειώθηκαν μικροεπεισόδια

Συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό στο Σύνταγμα - Σημειώθηκαν μικροεπεισόδια
Την Κυριακή (17/6), οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κορυφώνονται με συγκέντρωση και συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου
(upd) Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας Ελλάδας- Σκοπίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία, κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας.
Πάντως, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή.
Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, όταν ομάδα ατόμων, επιχείρησε να εισέλθει στο Κοινοβούλιο από τη δεξιά πλευρά του κτιρίου, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές
Σημειώνεται ότι είναι κλειστή η λεωφόρος Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Την ώρα που εντός της Βουλής Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την πρόταση μομφής που κατάθεσε η ΝΔ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ,  στην πλατεία Συντάγματος θα είναι σε εξέιλιξη το προγραμματισμένο συλλαλητήριο για τις 16:00.

Την Κυριακή (17/6), ημέρα υπογραφής της ελληνοσκοπιανής συμφωνίας στο Λαιμό Πρεσπών στο νομό Φλώρινας, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κορυφώνονται με συγκέντρωση και συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου.
Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της "Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας" στην Βόρεια Ελλάδα, ώστε να υπάρξει μαζική παρουσία στις Πρέσπες, την ίδια ώρα που θα υπογράφεται η συμφωνία. "Εμείς θα είμαστε εκεί, στα ποτισμένα από το αίμα των ηρώων χώματα της Μακεδονίκης γης, για να φωνάξουμε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική", αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης