Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο με πτώση κοντά στο -3% εν αναμονή του ΟΠΕΚ

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο με πτώση κοντά στο -3% εν αναμονή του ΟΠΕΚ
Στα 73,41 δολάρια το Brent και στα 65,03 δολάρια το αμερικανικό ελαφρύ αργό
Η βεβαιότητα των επενδυτών ότι ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει σε αύξηση παραγωγής στη συνεδριασή της στις 22 και 23 Ιουνίου του 2018 οδήγησε σε ελεύθερη πτώση την τιμή του μαύρου χρυσού, ο οποίος προσγειώνεται μετά την επίτευξη υψηλών 3,5 ετών τον Μάιο του 2018.
Απώλειες -3,3% για το  προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2018 για το Brent, το οποίο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 73,41 δολαρίων το βαρέλι.
Στο -2,78% η πτώση για το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό, το οποίο έφθασε στα 65,03 δολάρια.
 

Η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα και, ήδη, κορυφαία στελέχη τόσο της Ρωσίας όσο και της Σ. Αραβίας έχουν εκφράσει την πεποίθηση ότι θα υπάρξει αύξηση της ημερήσιας παραγωγής, η οποία μπορεί να είναι και μεγέθους 1,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως, αν και αυτό θα γίνει σταδιακά.
«Είμαστε λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ και όλοι θεωρούν βέβαιη μία αύξηση παραγωγής.
 

Το μόνο ερωτηματικό είναι το ύψος στο οποίο θα φθάσει», εκτίμησε ο Bob Yawger, επικεφαλής του τομέα ενέργειας της Mizuho.
Παράλληλα νέα αύξηση σημείωσαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά μία την τρέχουσα εβδομάδα (έως 15/6), στις 863, από 862 την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκε κατά τέσσερις, στις 194, έναντι των 198 της προηγούμενης εβδομάδας.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε κατά τρεις, στις 1.059, από 1.062 την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης