Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Βουτιά» άνω του 3% για το πετρέλαιο - Φόβοι για αύξηση παραγωγής από ΟΠΕΚ - Ρωσία

«Βουτιά» άνω του 3% για το πετρέλαιο - Φόβοι για αύξηση παραγωγής από ΟΠΕΚ - Ρωσία
Στα 64,7 δολ. το αμερικανικό αργό και στα 73,2 δολ. το brent
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι τιμές του μαύρου χρυσού, καθώς ενισχύονται οι φόβοι ότι ΟΠΕΚ και Ρωσία θα προχωρήσουν σε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής τους, με τους επενδυτές να προχωρούν σε εκτεταμένες ρευστοποιήσεις.
Η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα και, ήδη, κορυφαία στελέχη τόσο της Ρωσίας όσο και της Σ. Αραβίας έχουν εκφράσει την πεποίθηση ότι θα υπάρξει αύξηση της ημερήσιας παραγωγής, η οποία μπορεί να είναι και μεγέθους 1,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως, αν και αυτό θα γίνει σταδιακά.
 

Αποτέλεσμα το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTΙ) να αποδυναμώνεται άνω του 3% και να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 64,7 δολαρίων, ενώ ανάλογη πτώση σημειώνει και το Brent, το οποίο κινείται στα 73,2 δολάρια το βαρέλι.
Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο τύποι πετρελαίου είχαν φθάσει σε υψηλό 3,5 ετών τον Μάιο, αλλά από τότε έχει καταγραφεί αύξηση της ημερήσιας παραγωγής των ΗΠΑ, ενώ όλοι θεωρούν βέβαιη και την αύξηση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ.
 

Ο διεθνής οργανισμός θα συνεδριάσει στις 22 και 23 Ιουνίου στη Βιέννη.
«Είμαστε λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ και όλοι θεωρούν βέβαιη μία αύξηση παραγωγής.
Το μόνο ερωτηματικό είναι το ύψος στο οποίο θα φθάσει», εκτίμησε ο Bob Yawger, επικεφαλής του τομέα ενέργειας της Mizuho.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης