Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 1,8% για το σύνολο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 1,8% για το σύνολο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα
Η Τράπεζα της Γαλλίας αναμένει επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 1,7% για το επόμενο έτος
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας προχώρησε σήμερα (15/6) η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, λόγω της έντονης επιβράδυνσης που σημειώθηκε στην ανάπτυξη κατά την έναρξη του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, η Bank of France εκτιμά ότι η γαλλική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,8% για το σύνολο του τρέχοντος έτους, έναντι 2% των προηγούμενων εκτιμήσεων που είχε δημοσιεύσει πριν από τρεις μήνες.
Σημαντικός παράγοντας για την αναθεώρηση των εκτιμήσεων αποτέλεσε η επιβράδυνση που κατέγραψε η ανάπτυξης της οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, καθώς διαμορφώθηκε στο 0,2% έναντι 0,7% στα τέλη του προηγούμενου έτους.
Όπως δήλωσε η Τράπεζα της Γαλλίας, η επιβράδυνση της ανάπτυξης αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από ότι αρχικά αναμενόταν, καθώς εκτιμά ότι θα υπάρξει μείωση στις δαπάνες, τις επενδύσεις και το εμπόριο των νοικοκυριών.
Ωστόσο, η αύξηση κατά 1,8% εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τον δυντική ρυθμό ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας, ενώ παράλληλα η Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις της για επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 1,7% το 2019 και το 1,6% το 2020.
Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα αναθεώρησε επίσης τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό το 2018, καθώς αναμένει ότι η αύξηση στις τιμές της ενέργειας και στους φόρους επί του καπνού και των καυσίμων θα ωθήσει τις τιμές υψηλότερα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να σκαρφαλώσει στο 2% για το 2018, πρωτού υποχωρήσει στο 1,5% το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης