Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μεικτές τάσεις στο πετρέλαιο εν αναμονή της απόφασης του ΟΠΕΚ

Μεικτές τάσεις στο πετρέλαιο εν αναμονή της απόφασης του ΟΠΕΚ
Κέρδη 0,4% για το αμερικανικό αργό και πτώση άνω του 1% για το Brent
Εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία ακολούθησαν οι δύο «τύποι» πετρελαίου, με τους επενδυτές, όμως, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού να αναμένουν τη σύνοδο του ΟΠΕΚ τη Βιέννη η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Το αμερικανικό αργό (WTI) κατόρθωσε να διατηρηθεί σε θετική πορεία, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2018 να ενισχύεται έστω και οριακά και να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 66,89 δολαρίων το βαρέλι.
Αντίθετα ισχυρές πιέσεις δέχθηκε το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2018 για το πετρέλαιο τύπου Brent, καθώς κινήθηκε 1,1% χαμηλότερα φθάνοντας στο επίπεδο των 75,88 δολαρίων το βαρέλι.
 

Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει 22 και 23 Ιουνίου 2018 στη Βιέννη, με τις αγορές να θεωρούν σχεδόν βέβαιη την απόφαση για διακοπή της συμφωνίας για περιορισμό της παραγωγής του, μία διακοπή στην οποία θα «ευθυγραμμιστεί» και η Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, Alexander Novak, τόσο τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ όσο και η χώρα του θα συμφωνήσουν να υπάρξει σταδιακή αύξηση της παραγωγής κατά 1,15 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
 

Από την πλευρά του ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου, Khalid al-Falih, εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία για μία ήπια αύξηση της παραγωγής.
Οι αναλυτές της Barclays σε πρόσφατη έκθεσή τους εκτίμησαν ότι η αύξηση της ημερήσιας παραγωγής θα κυμανθεί μεταξύ 700.000 και 800.000 βαρελιών αργού πετρελαίου.«Οι επενδυτές διατηρούν τη στάση «βλέποντας και κάνοντας», καθώς όλοι περιμένουν τη σύνοδο του ΟΠΕΚ», υποστήριξε ο Stephen Brennock, αναλυτής στην εταιρεία trading ενέργειας, PVM Oil Associates.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης