Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Σήμερα (14/6) το απόγευμα η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ

Βουλή: Σήμερα (14/6) το απόγευμα η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η διήμερη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ θα αρχίσει σήμερα (14/6/2018) στις 18:00

Σήμερα (14/6/2018) το απόγευμα (στις 18:00) θα αρχίσει η διήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ.
Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αμέσως μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από τη ΝΔ.
«Η ΚΟ της ΝΔ καταθέτει αμέσως μετά τη λήξη της σημερινής συζήτησης πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης» δήλωσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προκάλεσε τον κ. Τσίπρα να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι η σχετική συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής της ΝΔ θα αρχίσει στις 18:00 σήμερα το απόγευμα, μετά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.
Σύμφωνα με το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας ξεκινά με την ομιλία δύο τουλάχιστον βουλευτών από εκείνους που την υπέγραψαν.
Παράλληλα, μέχρι το τέλος της ομιλίας των δύο βουλευτών, συντάσσεται ο πλήρης κατάλογος των ομιλητών που θα τοποθετηθούν ενώπιον της Ολομέλειας.
Προκειμένου να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης εν συνόλω ή κατά κάποιου μέλους, θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές).
Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι δεν μπορεί να υποβληθεί εκ νέου πρόταση μομφής, εάν δεν έχει συμπληρωθεί χρόνος έξι μηνών, από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης