Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης για Σκοπιανό: Η συμφωνία είναι πολύ πιο πάνω από τη συνομολογημένη εθνική γραμμή

Φίλης για Σκοπιανό: Η συμφωνία είναι πολύ πιο πάνω από τη συνομολογημένη εθνική γραμμή
Η Ελλάδα επιστρέφει στη διεθνή κοινότητα με κύρος – Λίγος ο Μητσοτάκης, ανεύθυνος ο λόγος του
Την θέση ότι η συμφωνία για το Σκοπιανό είναι πολύ πιο πάνω από τη συνομολογημένη εθνική γραμμή διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα μετά τη μνημονιακή περιπέτεια επιστρέφει στη διεθνή κοινότητα με κύρος.
«Η Ελλάδα χάρις σε αυτή την κυβέρνηση, χάρις στην ικανότητα, την αποφασιστικότητα και τη διορατικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έκανε ένα βήμα μπροστά.
Έχουμε μια συμφωνία που για τη χώρα μας ισοδυναμεί με το μέγιστο των εύλογων θέσεων μας.
Πολύ πιο πάνω από την συνομολογημένη εθνική γραμμή ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την εθνική και συλλογική αξιοπρέπεια των γειτόνων μας και της σταθερότητας στην περιοχή.
Η Ελλάδα επιστρέφει στη διεθνή κοινότητα με κύρος, μετά τη μνημονιακή περιπέτεια που οδήγησε στην εθνική υποτίμησή μας» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος άσκησε ιδιαίτερα έντονη κριτική στον Κ. Μητσοτάκη.
«Σε απόσταση από όλες τις επίσημες διεθνείς αντιδράσεις, ακούστηκε μια παραφωνία.
Μια φωνή εθνικής και πατριωτικής ανευθυνότητας, η φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο λόγος ήταν όχι μόνο ανεύθυνος, όχι μόνο διχαστικός αλλά και αφόρητα παρωχημένος.
Σε μια ιστορική στιγμή για τον τόπο, στην πρώτη ουσιαστικά δοκιμασία του ως ηγέτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμετρήθη και εβρέθη ελλιποβαρής.
Σήμερα ακούγεται ότι θέλει να υποβάλει πρόταση μομφής.
Καλοδεχούμενη.
Αλλά αν την υποβάλει θα μοιάζει με πρόταση μομφής εναντίον του πατέρα του, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» είπε ο κ.Φίλης.
Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε, μεταξύ άλλων, ότι είναι λάθος η επίτευξη πλεονασμάτων σε βάρος της ανάπτυξης και επισήμανε ότι οι απαιτήσεις των δανειστών να ψηφιστούν οι διατάξεις για το υπερταμείο, δείχνουν ότι συμπεριφέρονται στη χώρα μας ως οιονεί αποικία χρέους, όπως είχε συμβεί και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης