Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος» Ιταλίας - Γαλλίας για το μεταναστευτικό - Οργή Salvini, ακυρώθηκε η συνάντηση Tria - Le Maire

«Πόλεμος» Ιταλίας - Γαλλίας για το μεταναστευτικό - Οργή Salvini, ακυρώθηκε η συνάντηση Tria - Le Maire
Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας, μετά την άρνηση της ιταλικής κυβέρνησης να ελλιμενίσει το πλοίο Aquarius, το οποίο μεταφέρει πάνω από 600 μετανάστες, μεταξύ των οποίων παιδιά και έγκυες, με αποτέλεσμα ο υπουργός Οικονομικών Giovanni Tria να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Bruno Le Maire.
Ο Le Maire εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση αυτή.
"Η επίσκεψη ακυρώθηκε με αίτημα των Ιταλών και λυπούμαστε γι΄αυτό" δήλωσε, επισημαίνοντας πως υπάρχουν "πολλά σημαντικά θέματα να συζητήσουμε, ιδιαίτερα με την προοπτική" της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής τστις 28 και 29 Ιουνίου, όπου θα παρουσιαστούν οι προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.
Ελπίζουμε πως η συνάντηση αυτή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα", πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε τίποτα να διδαχθούμε σχετικά με την αλληλεγγύη:
Η ιστορία μας δεν αξίζει να αντιμετωπίζεται με αυτούς τους όρους από μέλη της γαλλικής κυβέρνησης, τα οποία ελπίζουμε να απολογηθούν για τις δηλώσεις τους», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini, μιλώντας στη Γερουσία.
«Χωρίς επίσημη συγγνώμη, καλό θα είναι ο πρωθυπουργός Conte να μην πάει στο Παρίσι», δήλωσε o Salvini οδηγώντας τη σύγκρουση στα άκρα.
Όσον αφορά τις κατηγορίες σε βάρος του για απάνθρωπη στάση, ο Salvini δήλωσε ότι «δεν θέλω να βλέπω παιδιά σε φουσκωτές βάρκες να πεθαίνουν στη Μεσόγειο, επειδή κάποιος τα παραμυθιάζει ότι στην Ιταλία υπάρχει στέγη και τροφή για όλους».
Ο Salvini ευχαρίστησε την Ισπανία και τον πρωθυπουργό Sanchez, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι η Ιταλία έχει δεχθεί 170.000 πρόσφυγες και η Ισπανία 16.000.
O εκπρόσωπος του κόμματος του προέδρου της Γαλλίας Macron , En Marche, χαρακτήρισε χθες εμετική τη στάση της νέας ιταλικής κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.
Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι η στάση της Ιταλίας «περιέχει μια μορφή κυνισμού και ανευθυνότητας», με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, Luigi di Maio να απαντά ειρωνικά: «κοίτα ποιος μιλά, η Γαλλία».
Μάλιστα, ο Γάλλος πρέσβης στη Ρώμη κλήθηκε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών ώστε να του εκφραστεί η έντονη δυσαρέσκεια της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης