Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαφές μήνυμα από Καμμένο σε Τσίπρα: Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Σαφές μήνυμα από Καμμένο σε Τσίπρα: Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία για το Σκοπιανό
Ο Πάνος Καμμένος διεμήνυσε για ακόμα μία φορά ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό εάν περιέχει τον όρο «Μακεδονία»
Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος, Καμμένος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία εάν περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
«Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία για το Σκοπιανό.
Δεν είναι μια απόφαση που μπαίνει σε διαπραγμάτευση» δήλωσε κατά τη διάρκεια σημερινής (12/6/2018) συνέντευξης Τύπου και λίγες ώρες πριν την τελική -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Zoran Zaev, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Μάλιστα, ο κ. Καμμένος αποπειράθηκε να προδικάσει και τη θέση της πΓΔΜ, προβλέποντας ότι η συμφωνία δεν θα γίνει αποδεκτή ούτε από την πλευρά των Σκοπίων.
Όπως είπε οι όροι για τους οποίους ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, χθες (11/6/2018), η συμφωνία αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτή σε δημοψήφισμα ή από την Βουλή των Σκοπίων.
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε από τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της και «να πει από τώρα εάν θα ψηφίσει τη συμφωνία.
Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, δεν ψηφίζουμε συμφωνία με τον όρο "Μακεδονία"».
Πάντως, ο κ. Καμμένος θέλοντας να κατευνάσει λίγο τα πνεύματα και να μην προκαλέσει σενάρια πρόωρων εκλογών ή πτώσης της κυβέρνησης λόγω του Σκοπιανού, δήλωσε ότι «όλη αυτή η διαδικασία με την πιθανή κύρωση της συμφωνίας για το Σκοπιανό μπορεί να κρατήσει περισσότερο από ένα χρόνο» δηλ. μετά τη διεξαγωγή των εκλογών το 2019.
Νωρίτερα μάλιστα είχε περιγράψει τα βήματα που πρέπει να γίνουν.
«Η συμφωνία δεν θα έχει καμία ισχύ μέχρι να πάρει την έγκριση από την πλειοψηφία στη Βουλή των Σκοπίων, γίνει δημοψήφισμα, εγκρίνει ο λαός της FYROM τη συμφωνία, επιστρέψει στη Βουλή και εγκριθεί από τα 2/3.
Αν όλα αυτά ολοκληρωθούν θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση» τόνισε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε και τη σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αλλάξει η συμφωνία του 1992.

Θέμα κομματικής πειθαρχίας

Εν τω μεταξύ, ο κ. Καμμένος προειδοποίησε ότι θα θέσει και θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή.
«Είναι η πρώτη φορά που θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Όποιος σκέφεται να αλλάξει θέση, να φύγει τώρα από το κίνημα.
Εμείς ή ψηφίζουμε ή καταψηφίζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Οι διαπραγματεύσεις για την οικονομία

Πάντως, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στα θέματα της οικονομίας και τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από το μνημόνιο.
«Η διαπραγμάτευση για την οικονομία πάει πολύ καλά.
Η Ελλάδα μετά τον Αύγουστο φεύγει για πάντα από τα μνημόνια» επεσήμανε ενώ τόνισε «κάναμε μια έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης