Τελευταία Νέα
Speculator

Στο σφυρί μια Porsche για να πληρωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος

Στο σφυρί μια Porsche για να πληρωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος
Η αποτίμησης της Porsche ορίσθηκε σε 8.250 ευρώ
Στο «σφυρί» μία Porsche Cayenne για χρέη του ιδιοκτήτη προς εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια είσπραξης της οφειλής, που όμως  δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα η ιδιωτική εταιρεία να καταφύγει στο έσχατο μέσο που  είναι  ο πλειστηριασμός του πολυτελούς αυτοκινήτου καθώς ο οφειλέτης δεν είχε άλλο περιουσιακό στοιχείο στο όνομα του.
Το συμβολαιογραφικό γραφείο που έχει αναλάβει τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό της Porsche Cayenne διαπιστώνει μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων καθώς πρόκειται για το αυτοκίνητο – φετίχ των Ελλήνων το οποίο εκπλειστηριάζετε στην τιμή των 5.500  ευρώ.
Η αποτίμησης της Porsche ορίσθηκε σε 8.250 ευρώ ενώ για την πλήρη αποκατάσταση του αυτοκινήτου μπορεί να χρειασθούν επιπλέον χρήματα για την επισκευή καθώς στο  έντυπο του  πλειστηριασμού αναγράφονται τεχνικές βλάβες.
Η εκποίηση κινητών αξιών για την εξόφληση του τιμολογίου ρεύματος συνολικού ύψους 3.553, 79 ευρώ προέρχεται από εταιρεία J&K ΕΠΕ με δραστηριότητα στον κλάδο της εστίασης και τροφίμων η οποία δεν μπορούσε να  ανταποκριθεί στις  υποχρεώσεις της.
Η εταιρεία με βάση τον  τελευταίο ισολογισμό όπως εμφανίζεται στο ΓΕ.Μ.Η. με τζίρο 1,5 εκατ. ευρώ το 2011. Τα … ίχνη  της εταιρείας χάνονται στη συνέχεια  μέσα από το ΓΕ.Μ.Η.
Πάντως η απόφαση τη ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας να εισπράξει τα οφειλόμενα αποκαλύπτει ότι η αγορά κρύβει πολλούς κινδύνους για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας όταν μάλιστα η ΔΕΗ με μερίδιο αγοράς στο 82% δεν προχωρά στην είσπραξη των οφειλών που ξεπερνούν τα 2,8 δις ευρώ.
Σύμφωνα με στέλεχος της αγοράς ενέργειας εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι διαδικασίες πλειστηριασμών κινητών και ακινήτων για χρέη καταναλωτών και εταιρειών.
Βέβαια οι εταιρείες πριν φθάσουν στο  στάδιο του πλειστηριασμού θα εξαντλήσουν λύσεις όπως είναι η αποπληρωμή της οφειλής με δόσεις χωρίς να καταφύγουν στο μέτρο διακοπής ρεύματος
Τέλος να σημειωθεί ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας βρίσκεται  στο τελικό στάδιο έρευνας για τις 18 εταιρείες στην οποία  περιλαμβάνει και τη ΔΕΗ και αφορά τα τιμολόγια ρεύματος και αξιολογείται το κόστος όπως  και τα προσφερόμενα τιμολόγια που δίνουν  προς τους καταναλωτές.
Επίσης η  έρευνα εστιάζει και στις επισφάλειες δηλαδή στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών προς τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας.    

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης