Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Γαλλία και Γερμανία σημειώνουν πρόοδο ως προς τον χάρτη μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Γαλλία και Γερμανία σημειώνουν πρόοδο ως προς τον χάρτη μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης
Η Γαλλία και η Γερμανία σημειώνουν πρόοδο ως προς την κατάρτιση ενός κοινού χάρτη για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Bruno Le Maire
Η Γαλλία και η Γερμανία σημειώνουν πρόοδο ως προς την κατάρτιση ενός κοινού χάρτη για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα (11/6/2018) ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.
Σημειώνεται ότι ο γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, και η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, σκοπεύουν να παρουσιάσουν τη μεταρρυθμιστική τους πρόταση κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 27-28 Ιουνίου 2018, αλλά οι δύο πλευρές εξακολουθούν να διαφωνούν σε ορισμένα ζητήματα, όπως το επενδυτικό ταμείο της Ευρωζώνης και η κοινή τραπεζική εγγύηση καταθέσεων.
«Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.
Είναι μακρύς και δύσκολος, απαιτεί πολύ χρόνο και αποφασιστικότητα...
Αλλά νομίζω ότι σημειώνουμε πρόοδο προς την επίτευξη μιας γαλλο-γερμανικής συμφωνίας σχετικά με τον οδικό χάρτη για το μέλλον της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Le Maire σε συνέδριο στο Παρίσι.
Ο Le Maire και ο γερμανός ομόλογός του είχαν 13 ώρες συνομιλιών το Σάββατο (9/6), σε μια τελευταία προσπάθεια να ξεπεράσουν τις διαφορές τους σχετικά με τον τρόπο ενίσχυσης της Ευρωζώνης.
Η γαλλική πλευρά επιθυμεί την ίδρυση ενός ταμείου το οποίο θα βοηθά τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και θα εξομαλύνει τις αποκλίσεις μεταξύ των οικονομιών των κρατών - μελών.
Ωστόσο, η γερμανική πλευρά είναι απρόθυμη να δεσμευτεί σε οτιδήποτε θα μπορούσε να δει τη μεταφορά κεφαλαίων των φορολογουμένων σε άλλες χώρες, μεταξύ άλλων με τη μορφή ενός συστήματος ασφάλισης καταθέσεων.
Ο Le Maire δήλωσε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν σε κοινούς γαλλογερμανικούς κανόνες για τον υπολογισμό του εταιρικού φόρου, το λιγότερο αμφισβητούμενο ζήτημα υπό διαπραγμάτευση.
Οι δύο πλευρές επιδιώκουν να συμφωνήσουν στον οδικό χάρτη μέχρι τις 19 Ιουνίου, προκειμένου να τον παρουσιάσουν στους ηγέτες της ΕΕ κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις 27-28 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης