Τελευταία Νέα
Διεθνή

EY: Το Παρίσι ο πιο αγαπημένος επενδυτικός προορισμός της Ευρώπης - Ξεπέρασε το Λονδίνο

EY: Το Παρίσι ο πιο αγαπημένος επενδυτικός προορισμός της Ευρώπης - Ξεπέρασε το Λονδίνο
Στην κορυφή των πιο ελκυστικών ευρωπαϊκών προορισμών για τους ξένους επενδυτές, βρέθηκε το Παρίσι, ξεπερνώντας το Λονδίνο για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια
Στην κορυφή των πιο ελκυστικών ευρωπαϊκών προορισμών για τους ξένους επενδυτές, βρέθηκε το Παρίσι, ξεπερνώντας το Λονδίνο για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια.
Η αλλαγή αυτή αντικατοπτρίζει τόσο τις ανησυχίες γύρω από το Βrexit όσο την «επίδραση Macron».
Σύμφωνα με την έρευνα της Ernst &Young, που πραγματοποιήθηκε σε 502 εταιρείες και βασίστηκε σε στοιχεία της ΕΥ και της ΙΒΜ για το 2017, η γαλλική πρωτεύουσα κατέλαβε την πρώτη θέση για τις ξένες άμεσες επενδύσεις από το 37% των επιχειρήσεων.
Η Βρετανία παρέμεινε στο σύνολό της ο κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για άμεσες ξένες επενδύσεις το 2017, με 1.205 από τα 6.653 νέα έργα άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ευρώπη, έναντι των 1.124 της Γερμανίας και των 1.019 έργων της Γαλλίας.
Ωστόσο, ο αριθμός της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 31% σε ένα χρόνο, ενώ ο αριθμός των επενδύσεων στη Βρετανία ήταν μόλις κατά 6% υψηλότερος από ό,τι το 2016, δείχνοντας μια επιβράδυνση.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που το Παρίσι ξεπέρασε το Λονδίνο από τότε που ξεκίνησε η ετήσια έρευνα της ΕΥ, το 2003.
Το Βερολίνο βρέθηκε στην τρίτη θέση και η Φρανκφούρτη στην τέταρτη.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο αισθάνεται την επίδραση του Brexit», αναφέρεται στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης