Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brookings: ΗΠΑ και Β. Κορέα έχουν πολύ διαφορετικές αντιλήψεις για την αποπυρηνικοποίηση

Brookings: ΗΠΑ και Β. Κορέα έχουν πολύ διαφορετικές αντιλήψεις για την αποπυρηνικοποίηση
Οι διαφορετικές απόψεις για την αποπυρηνικοποίηση θα δυσκολέψουν τις διαπραγματεύσεις κατά την Σύνοδο της 12ης Ιουνίου
Μπορεί η Βόρεια Κορέα να έχει διαμηνύσει στις ΗΠΑ ότι είναι έτοιμη να συζητήσει -στην αυριανή Σύνοδο- για την αποπυρηνικοποίηση, ωστόσο φαίνεται πως έχει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη της έννοιας σε σχέση με τον Λευκό Οίκο.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNBC, για τις ΗΠΑ ο όρος αποπυρηνικοποίηση σημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα καταργεί τα πυρηνικά όπλα.
Η Πιονγιάνγκ όμως ενδέχεται να συμφωνήσει σε αυτό μόνο εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Νότια Κορέα όπως και η κατάργηση της πυρηνικής ομπρέλας, μια συμφωνία κατά την οποία οι ΗΠΑ υπόσχονται αποζημιώσεις σε είδος για λογαριασμό στενών συμμάχων, εάν δέχονται επίθεση με πυρηνικά όπλα.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, James Mattis, δήλωσε ότι το θέμα των αμερικανικών στρατευμάτων δεν τεθεί στη συνάντηση, πολλοί όμως πιστεύουν ότι θα παραμείνει απαίτηση της Βόρειας Κορέας για ειρήνη.
Η έννοια της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας, που κατέστησε σαφή τα χρόνια των αποτυχημένων συζητήσεων με τη διεθνή κοινότητα, «δεν έχει καμία ομοιότητα με την αντίληψη των ΗΠΑ για ο ίδιος θέμα», επισημαίνεται σε ανάλυση του Evans J.R. από το Brookings.
Συμφωνώντας να συναντηθεί με το Trump, ο Kim απλά αναζωογονεί την προσέγγιση που ακολούθησε η χώρα του σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις, προειδοποιεί ο Revere.
Δηλαδή, η Πιονγιάνγκ «θα αρχίσει μια μακρά και περίπλοκη διαπραγμάτευση για να επιτευχθεί συμφωνία για τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει κάθε εμπλεκόμενο μέρος και θα εκμεταλλευτεί αυτή τη διαδικασία για να κερδίσει χρόνο για την ανάπτυξη του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Βορρά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης