Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lindner (FDP): Στηρίζουμε το Ευρωπαϊκό όραμα όπως στηρίξαμε το 2010 την Ελλάδα και καταστραφήκαμε πολιτικά

Lindner (FDP): Στηρίζουμε το Ευρωπαϊκό όραμα όπως στηρίξαμε το 2010 την Ελλάδα και καταστραφήκαμε πολιτικά
Αυτό που δεν θέλουμε είναι να εγκαταστήσουμε ένα μόνιμο χρηματικό αντιστάθμισμα μέσω των ισολογισμών των ιδιωτικών τραπεζών ή των κρατικών προϋπολογισμών
Με αναφορά στην Ελλάδα και την ψήφιση του προγράμματος βοήθειας το 2010 υπερασπίστηκε την ευρωπαϊκή πορεία του κόμματός του ο ηγέτης των γερμανών Φιλελευθέρων.
«Οι Φιλελεύθεροι (FDP) ψήφισαν το 2010 υπέρ του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα και σχεδόν καταστράφηκαν, αλλά είπαμε 'στηρίζουμε την Ευρώπη'», δήλωσε ο Christian Lindner σε συνέντευξη του στη γερμανική τηλεόραση (ARD).
«Με το να διευκολύνεις τη δημιουργία χρέους, δεν λύνεις την κρίση χρέους. Στην Ευρώπη δεν έχουμε έλλειμμα κεφαλαίων, αλλά πειθαρχίας και σταθερότητας. Η Ευρώπη που εμείς φανταζόμαστε συνδυάζει περισσότερη κοινή δράση σε θέματα όπου υπάρχει προστιθέμενη αξία, π.χ. ένας ευρωπαϊκός στρατός, αλλά δεν έχει νόημα να δημιουργήσουμε μια μόνιμη υπερανάληψη στην Ευρωζώνη. Αυτό δεν αποτελεί χάρη στον Macron, αλλά ενθάρρυνση στην ιταλική πολιτική να κάνει προεκλογικό αγώνα σε κόστος άλλων», τόνισε ο Lindner και επισήμανε ότι το κόμμα του επιθυμεί την περαιτέρω εξέλιξη της Νομισματικής Ένωσης.
«Όταν υπάρχουν κρίσεις, είμαστε παρόντες και αλληλέγγυοι. Το 2010, με την κρίση στην Ελλάδα, το FDP υπερψήφισε (το πρόγραμμα) με μεγάλο πόνο - αυτό σχεδόν κατέστρεψε το κόμμα μου, αλλά είπαμε "στηρίζουμε την Ευρώπη". Αυτό που δεν μπορεί να συμβαίνει όμως είναι να εγκαταστήσουμε ένα μόνιμο χρηματικό αντιστάθμισμα, είτε μέσω των ισολογισμών των ιδιωτικών τραπεζών είτε των κρατικών προϋπολογισμών», δήλωσε και εξήγησε ότι κάτι τέτοιο απλώς διανέμει τους πόρους στην Ευρώπη. Αυτό που πρέπει να γίνει, κατέληξε, είναι «να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο δυνατοί μέσω του ανταγωνισμού με άλλες περιοχές του κόσμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης