Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

FYROM: Ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ έχουν κοινή γραμμή στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

FYROM: Ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ έχουν κοινή γραμμή στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
Πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση της FYROM σε λιγότερο από 24 ώρες για το συγκεκριμένο θέμα και ενώ ο χρόνος πιέζει για την ενταξιακή διαδικασία της γειτονικής χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ
Να διαλύσουν τις φήμες,που φέρουν την κυβέρνηση της FYROM να έχει διαφορετική γραμμή στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα από το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, επιχειρούν Zoran Zaev και Nicola Dimitrov με κοινή ανακοίνωσή τους.
Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση της FYROM σε λιγότερο από 24 ώρες για το συγκεκριμένο θέμα και ενώ ο χρόνος πιέζει για την ενταξιακή διαδικασία της γειτονικής χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και παράλληλα εκκρεμεί το τηλεφώνημα Zaev στον Τσίπρα.

Η κοινή ανακοίνωση
   
«Δεν υπάρχουν διαφορετικά τμήματα. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ βρίσκονται στην ίδια και μόνο γραμμή, αποφασισμένοι και αφοσιωμένοι στην επίλυση των διαφορών και στην ενίσχυση της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας των πολιτών της χώρας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της FYROM και προστίθεται:
«Η κυβέρνηση και όλα τα μέλη της ενεργούν από κοινού για την επίτευξη των στρατηγικών προτεραιοτήτων της ΠΓΔΜ, του ΝΑΤΟ και της προσχώρησης στην ΕΕ, και μέσω αυτής της διαδικασίας εξασφαλίζουμε καλύτερη ζωή για τους πολίτες της χώρας μας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δημοσιεύματα για διαφορά απόψεων
 
Υπενθυμίζεται, πως δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν, πως το γεγονός ότι, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό, οφείλεται σε διαφορά απόψεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό Zoran Zaev και τον υπουργό Εξωτερικών Nicola Dimitrov.
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ο Zaev είχε διαμηνύσει στην Αθήνα ότι, δεν υπάρχει θέμα εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις.
 
Η ανακοίνωση του Σαββάτου (9/6)

Είναι σημαντικό, να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της.
Αυτό ανέφερε σε χθεσινή (9/6/18) ανακοίνωση η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. καθιστώντας σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι εικασίες που διατυπώνονται σχετικά με το όνομα αλλά και τη διαφορά στάσης του υπουργού Εξωτερικών Nicola Dimitrov και εκτιμάται, πως η έκδοση μίας τέτοιας δήλωσης περισσότερο αποσκοπεί στο εσωτερικό μέτωπο, που έχει να αντιμετωπίσει ο Zaev.
«Οι εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος», λέει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και τονίζει πως η οικοδόμηση φιλίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κοινό μέλλον και η συνεργασία στο μέλλον μόνον θα αυξάνεται.
«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι για την επίτευξή τους είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όνομα» αναφέρει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ .

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης