Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δρακόντεια και άνευ προηγουμένου τα μέτρα ασφαλείας για τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στη Σιγκαπούρη

Reuters: Δρακόντεια και άνευ προηγουμένου τα μέτρα ασφαλείας για τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στη Σιγκαπούρη
Στα μέτρα ασφαλείας θα συνδράμουν η αστυνομία της Σιγκαπούρης και η πολεμική αεροπορία της Κίνας - Προσωπικό μάγειρα και γυναίκες σωματοφύλακες θα έχει ο Kim Jong Un
Η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας θα είναι το κύριο θέμα στη συνάντηση του Donald Trump με τον Kim Jong Un, αλλά για τους Βορειοκορεάτες αξιωματούχους που ταξίδεψαν στη Σιγκαπούρη η προτεραιότητά τους είναι να προστατέψουν τον ηγέτη τους, όπως μεταδίδει το Reuters.
Τα μέτρα ασφαλείας για τον Kim Jong Un στην πρώτη του συνάντηση με τον Donald Trump αναμένεται να ξεπεράσουν και εκείνα που είχαν ληφθεί για την κορεάτικη σύνοδο της 27ης Απριλίου.
Στα τέλη Απριλίου 2018 ήταν οι 12 γυμνασμένοι σωματοφύλακες που είχαν περικυκλώσει τη λιμουζίνα του Kim Jong Un, πρώτο θέμα για τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά τότε όλα είχαν γίνει περισσότερο για λόγους επίδειξης.
Τώρα, όμως, οι Βορεικορεάτες αξιωματούχοι θα μεριμνήσουν για να μην υπάρξει το παραμικρό απρόοπτο στην πρώτη έξοδο του Kim Jong Unσε άλλη χώρα, πλην της Κίνας και της Νότιας Κορέας.
Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και άνευ προηγουμένου και μάλιστα, η βορεικορεάτικη πλευρά έχει ζητήσει περισσότερα από ό,τι η αμερικάνικη σε αυτή τη Σύνοδο.
Πέρα από τα αλεξίσφαιρα οχήματα, θα αναπτυχθούν πολλές ζώνες προστασίας έξω από τον χώρο που θα διεξαχθεί η Σύνοδος και ο στόχος θα είναι να αποσπαστεί η προσοχή από το αμάξι με το οποίο θα κινείται ο Kim.
Oι ειδικοί περιμένουν ότι το επίπεδο της προστασίας θα είναι άνευ προηγουμένου, καθώς πρόκειται για μία Σύνοδο, για την οποία υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Αλλά κι επειδή ο Kim Jong Un αν και θεωρείται κάτι σαν θεός στη χώρα του, στο εξωτερικό αντιμετωπίζεται εχθρικά και υπάρχουν πάντα ανησυχίες για την ασφάλειά του.
Στον Βορειοκορεάτη ηγέτη θα σερβίρεται πιθανότατα φαγητό που θα ετοιμάζει μάγειρας, ο οποίος έχει ταξιδέψει από τη Βόρεια Κορέα.
Η προτεραιότητα είναι να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα του Kim Jong Un, που θέλει να βγάλει, ωστόσο, και μία πιο προσιτή εικόνα προς τα έξω και για αυτό θα υπάρχουν και γυναίκες σωματοφύλακες, οι οποίες θα είναι και όμορφες.
Κάτι που θα ενισχύσει μία πιο χαλαρή εικόνα που επιδιώκει να περάσει ο Kim για τον εαυτό του προς τον έξω κόσμο.
Άλλα μέλη του προσωπικού ασφαλείας θα διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό για να εντοπίζουν τυχόν εκρηκτικά ή, συσκευές.
Θα υπάρχει επίσης βοήθεια και από τη Σιγκαπούρη με την παροχή ειδικών αυτοκινήτων και πρακτόρων.
Βοήθεια μπορεί να έχει ο Κim και από τη σύμμαχο Κίνα, που θα απογειώσει μαχητικά αεροσκάφη για να συνοδεύουν το αεροπλάνο του Βορειοκορεάτη ηγέτη.
Η αίθουσα της Συνόδου, οι δρόμοι και τα ξενοδοχεία θα φυλάσσονται από την ασγτυνομία της Σιγκαπούρης, όπως και το νησιωτικό θέρετρο της Sentosa, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος.
Η αστυνομία θα κάνει αυστηρότερους ελέγχους στον κόσμο, ενώ ακόμα και αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές στο πιλοτήριο του προεδρικού αεροσκάφους θα απαγορευτούν.
Η Σιγκαπούρη δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει, πάντως, προβλήματα, καθώς θεωρείται από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο.
Θα ισχύσουν, ωστόσο, περιορισμοί στο αεροδρόμιό της, κατά τη διάρκεια της Συνόδου και ίσως υπάρξουν καθυστερήσεις πτήσεων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης