Τελευταία Νέα
Διεθνή

Il Messaggero: Το 67% των Ιταλών κρίνουν θετική την πορεία της κυβέρνησης Conte και το 57% την εμπιστεύεται

Il Messaggero: Το 67% των Ιταλών κρίνουν θετική την πορεία της κυβέρνησης Conte και το 57% την εμπιστεύεται
Στην πρόθεση ψήφου τα Πέντε Αστέρια λαμβάνουν 30,9% ενώ η Λέγκα το 27,2% ενισχυμένη με σχεδόν δέκα μονάδες από τις εκλογές 
Την αποδοχή του 67% των Ιταλών ψηφοφόρων φαίνεται ότι απολαμβάνει η νέα ιταλική κυβέρνηση λίγες μέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Il Messaggero.
Συγκεκριμένα, το 67% των ερωτηθέντων εκφράζει ικανοποίηση για το ότι μπόρεσε να συγκροτηθεί κυβέρνηση, χωρίς να γίνουν νέες εκλογές ενώ το 58% δηλώνει ότι εμπιστεύεται την συγκεκριμένη κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον καθηγητή Νομικής Giuseppe Conte.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στην πρόθεση ψήφου τα Πέντε Αστέρια λαμβάνουν 30,9% ενώ η Λέγκα το 27,2%. Το κόμμα του Matteo Salvini, δηλαδή, παραμένει σχεδόν δέκα μονάδες πάνω από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου, ενώ το κίνημα Πέντε Αστέρων χάνει μιάμιση μονάδα.
Οι υπεύθυνοι της έρευνας εξηγούν ότι το θετικό αυτό κλίμα, οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στο ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις της κεντροδεξιάς του Berlusconi αλλά και της κεντροαριστεράς των Letta και Rentzi, απογοήτευσαν πολλούς Ιταλούς. Και για τον λόγο αυτό, τώρα πολλοί θεωρούν πιο κατάλληλο, ως πρωθυπουργό, ένα πρόσωπο σαν τον Κόντε, ο οποίος δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

Το προσφυγικό θα κρίνει την πορεία της κυβέρνησης

Υποθέσεις, βέβαια, όπως το μεταναστευτικό, ιδίως αν ο νέος υπουργός Εσωτερικών Salvini συνεχίσει να ανεβάζει τους τόνους, και η ανάγκη στήριξης των ανέργων, σε περίπτωση που γίνουν λανθασμένες κινήσεις, μπορεί να ανατρέψουν το όλο κλίμα.
Και η Καθολική Εκκλησία, με τους επισκόπους της, προειδοποιεί την νέα κυβέρνηση: "πρέπει να γίνει κοινή προσπάθεια για το καλό της χώρας, χωρίς να εκμεταλλευθεί, κανείς, την οργή της κοινωνίας". "Θα εκτιμήσουμε τις θετικές κινήσεις της κυβέρνησης, αλλά σε ότι πλήττει τα συμφέροντα μεταναστών και ιταλικών οικογενειών, θα είμαστε επικριτικοί", λένε επίσης - με σαφές νόημα- στον Conte και στους συνεργάτες του οι ανώτατοι κληρικοί της Καθολικής Εκκλησίας.
Σύμφωνα, τέλος, με Ιταλούς αναλυτές, η διαχείριση, ακριβώς, του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, με την αρνητική στάση του Salvini απέναντι σε πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις, μπορεί να δημιουργήσει τις πρώτες ουσιαστικές διαφορές και εντάσεις ανάμεσα σε Λέγκα και Πέντε Αστέρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης