Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σύσταση ειδικής ομάδας στην Αυστραλία για την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων στις εκλογές του Ιουλίου 2018

Reuters: Σύσταση ειδικής ομάδας στην Αυστραλία για την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων στις εκλογές του Ιουλίου 2018
H νεοσύστατη Ειδική Ομάδα Εκλογικής Ακεραιότητας θα εντοπίζει κινδύνους και απειλές για την εκλογική διαδικασία στην Αυστραλία
Η Αυστραλία δημιούργησε μία ειδική ομάδα ασφαλείας  για να αντιμετωπίσει κυβερνοεπιθέσεις και παρεμβάσεις στις εκλογές, ανακοίνωσε η κυβέρνηση το Σάββατο 9/6, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι ξένες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν τις πέντε εκλογικές αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο του 2018, όπως μεταδίδει το Reuters.
H νεοσύστατη Ειδική Ομάδα Εκλογικής Ακεραιότητας θα εντοπίζει κινδύνους και απειλές για την εκλογική διαδικασία στην Αυστραλία.
"Είναι ένα προληπτικό μέτρο που έπρεπε να ληφθεί στην εποχή των αυξημένων απειλών από κυβερνοεπιθέσεις" ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Oι G7 που συνεδριάζουν στον Καναδά αναμένεται, μάλιστα, να εγκρίνουν αυτά τα μέτρα για την προστασία των εκλογών από ξένες παρεμβάσεις.
Το ψήφισμα αναμένεται να έχει και μία μικρή αναφορά για την παρέμβαση των Ρώσων στις αμερικάνικες και κάποιες ευρωπαϊκές εκλογές, αν και η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες.
Η ανακοίνωση για την αυστραλιανή ομάδα δράσης έρχεται λίγες μέρες πριν τις πέντε ομοσπονδιακές εκλογές, κι ενώ υπάρχει ανησυχία για κινέζικες παρεμβάσεις τις πολιτικές διαδικασίες της Αυστραλίας.
Οι συγκεκριμένες εκλογές θα είναι ένα τεστ για τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού Malcom Turnbull εν όψει των γενικών εκλογών στα τέλη του 2019.
Οι σχέσεις ανάμεσα στην Αυστραλία και τον μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο, την Κίνα, έχουν επιδεινωθεί.
Η Αυστραλία αναμένεται να υιοθετήσει και νομοθεσία με σκοπό να εμποδίσει ξένη παρέμβαση, ως τα τέλη Ιουλίου 2018.
Η Κίνα διαμαρτυρήθηκε και επίσημα, επειδή ο Turnbull την επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει τη νέα αυτή νομοθεσία.
Η νέα ομάδα δράσης περιλαμβάνει διάφορες υπηρεσίες, όπως τα τμήματα Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων, ενώ ο εκπρόσωπος του δεύτερου είπε ότι θα δοθούν τεχνικές συμβουλές στην Αυστραλιανή Εκλογική Επιτροπή.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης