Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποχώρησε κατά -0,5% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2018

Γαλλία: Υποχώρησε κατά -0,5% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2018
Η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας κατέγραψε πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Τη δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση της κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγής της Γαλλίας για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (8/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσία της χώρας, εν μέσω αποδυναμωμένης δραστηριότητας στον κλάδο εξορύξεων.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε απροσδόκητη πτώση της τάξεως του -0,5% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -0,4% τον Μάρτιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση της παραγωγής κατά +0,3%.
Παράλληλα, η μεταποιητική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +0,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όταν και σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +0,3%, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται ασθενέσθερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως κατά +1,3%.
Σε ότι αφορά την παραγωγή στα ορυχεία και τα λατομεία, η μηνιαία πτώση ανήλθε στο -5,8%, αντισταθμίζοντας την άνοδο της τάξεως του +2,9% που σημειώθηκε στην κατασκευαστική παραγωγή της χώρας.
Για το σύνολο του τριμήνου Φεβρουαρίου-Απριλίου 2018, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο τρίμηνο, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση στην παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου, και συγκεκριμένα στο -1,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης