Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές Erdogan: Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να πλήξουμε στρατόπεδα Κούρδων αυτονομιστών στο Βόρειο Ιράκ

tags :
Απειλές Erdogan: Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να πλήξουμε στρατόπεδα Κούρδων αυτονομιστών στο Βόρειο Ιράκ
Να εκκαθαρίσει τις περιοχές αυτές ζητά ο Erdogan από την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ
Απειλές κατά των Κούρδων αυτονομιστών στο Βόρειο Ιράκ εκτόξευσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, διαμηνύοντας πως ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να πλήξει ανά πάσα στιγμή θέσεις Κούρδων στα βουνά του βόρειου Ιράκ, στο Καντίλ, στο Σίντζαρ και στο Μαχμούρ, εάν η ιρακινή κεντρική κυβέρνηση δεν εκκαθαρίσει τις περιοχές αυτές.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Erdogan υποστήριξε τόνισε πως ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να πλήξει το Καντίλ «ανά πάσα στιγμή ένα βράδυ».
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν συχνά επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ εναντίον μελών της εκτός νόμου αυτονομιστικής κουρδικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), η οποία έχει βάσεις στο Καντίλ.
Αναφερόμενος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιβλήθηκε στην Τουρκία μερικές ημέρες μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, την 20ή Ιουλίου του 2016, ο Erdogan υποστήριξε ότι «θα μπορούσε» να αρθεί μετά τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.
Όπως είπε, το θέμα θα «συζητηθεί λεπτομερώς» αφού διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές αυτού του μήνα, επισημαίνοντας πάντως ότι τα μέτρα εξαίρεσης δεν θα αρθούν έως ότου να εξαλειφθεί τελείως η «τρομοκρατική» απειλή στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης