Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ceyhun: Η Τουρκία έσωσε την Ελλάδα από την δικτατορία και της «έδωσε» τη Δημοκρατία

tags :
Ceyhun: Η Τουρκία έσωσε την Ελλάδα από την δικτατορία και της «έδωσε» τη Δημοκρατία
«Χάρη στην επέμβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974, σώθηκαν χιλιάδες ζωές», ισχυρίζεται ο Ceyhun
Στην Τουρκία χρωστά η Ελλάδα τη Δημοκρατία της, σύμφωνα με τον Ozan Ceyhun, στενό συνεργάτη του τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdoğan, ο οποίος με ένα άρθρο του στην αγγλική έκδοση της τουρκικής Daily Sabah, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα και η Ελληνική Κύπρος οφείλουν τα δημοκρατικά τους καθεστώτα στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία έσωσε και τις δύο χώρες από τα χέρια των πραξικοπηματιών.
Αναλυτικά το άρθρο:
Στις 15 Ιουλίου 2016, η δημοκρατία της Τουρκίας έδωσε μια καλή εικόνα για το πόσο ισχυρή είναι.
H προσπάθεια στρατιωτικού πραξικοπήματος που ενορχηστρώθηκε από τους γκιουλενιστές (FETÖ) απωθήθηκε από την ηρωική αντίσταση του τουρκικού έθνους.
Εάν οι στρατιωτικοί αξιωματικοί που συνδέονται με την FETÖ είχαν πετύχει και εγκαθιδρυόταν μια φασιστική χούντα που να θύμιζε το καθεστώς των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, η Τουρκία θα είχε κυλιστεί στο αίμα, και ένας εμφύλιος πόλεμος όπως η Συρία θα είχε ξεσπάσει στη χώρα.
Όλες αυτές οι απειλές εξαλείφθηκαν επειδή το έθνος συσπειρώθηκε και προφύλαξε τον Πρόεδρο Recep Tayyip Erdoğan.
Δυστυχώς, ωστόσο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ορισμένες χώρες της ΕΕ δεν έδωσαν την απαιτούμενη στήριξη στην αντίσταση του τουρκικού λαού.
Απέτυχαν να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία ελπίζοντας ότι οι γκιουλενιστές της FETÖ θα επιτύχουν.
Αν και ανακοίνωσαν με καθυστέρηση ότι ήταν δίπλα στη δημοκρατική αντίσταση της Τουρκίας, ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν παραχωρήσει άσυλο με μαχητές του FETÖ που εγκατέλειψαν την Τουρκία.
Πολλές χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα η Γερμανία και το Βέλγιο, σχεδόν έστρωσαν κόκκινο χαλί σε στρατιωτικούς αξιωματικούς συνδεδεμένους με την FETÖ, οι οποίοι σκότωσαν δεκάδες στην Τουρκία.
Σήμερα, αυτοί οι εχθροί της δημοκρατίας συνεχίζουν εύκολα τις δραστηριότητές τους σε ολόκληρη την ΕΕ, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι ένα φρούριο δημοκρατίας.
Παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής όλων των απαραίτητων ποινικών φακέλων και αποδεικτικών στοιχείων, οι τρομοκράτες δεν έχουν εκδοθεί στην Τουρκία.
Μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ, η Ελλάδα οφείλει το σημερινό δημοκρατικό καθεστώς της στην Τουρκία.
Η δημοκρατία του παραβιάστηκε από το φασιστικό καθεστώς των συνταγματαρχών που εγκαθιδρύθηκε μετά από ένα αιματηρό πραξικόπημα του 1967.
Αλλά τώρα έχει μετατραπεί σε "ξενοδοχείο" για όλους τους μαχητές της FETÖ.
Κάποιος θα περίμενε από την Ελλάδα, η οποία υπέφερε πολύ από μια φασιστική στρατιωτική κυριαρχία, να καταλάβει καλύτερα το γεγονός ότι αυτοί οι μαχητές είναι οι εχθροί της δημοκρατίας.
Αλλά, αυτή αρνείται να εκδώσει στην Τουρκία τους εχθρούς της και τους χορήγησε άσυλο.
Η Ελλάδα και η Ελληνική Κύπρος οφείλουν τα δημοκρατικά τους καθεστώτα στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία έσωσε και τις δύο χώρες από τα χέρια των φασιστών πραξικοπηματών.
Δεν πρέπει να ξεχαστεί η φασιστική χούντα που κατέλαβε την κυβέρνηση με την πραγματοποίηση πραξικοπήματος στην Κύπρο στις 15 Ιουλίου 1974.
Ο φασίστας Νίκος Σαμψών έστησε ένα αιματηρό πραξικόπημα με την υποστήριξη του καθεστώτος των συνταγματαρχών στην Ελλάδα και των ελληνικών στρατευμάτων στο νησί και όρισε τον εαυτό του πρόεδρο.
Καθώς απειλούνταν οι ζωές των Ελλήνων και των Τουρκοκυπρίων που δεν υποστήριζαν τη χούντα, η Τουρκία έπρεπε να ξεκινήσει μια επιχείρηση στην Κύπρο, προκειμένου να εγγυηθεί τη Δημοκρατία και να πολεμήσει εναντίον των φασιστών πραξικοπηματιών.
Το πραξικόπημα του Σαμψών νικήθηκε χάρη στην παρέμβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο.
Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχει εδραιωθεί μια ομοσπονδία στην Κύπρο, υπάρχουν δύο δημοκρατικά καθεστώτα και στις δύο πλευρές του νησιού.
Οι Έλληνες και οι Τουρκοκύπριοι συνυπάρχουν ειρηνικά με τα δικά τους κοινοβουλευτικά συστήματα και τις δημοκρατικές εκλογές.
Χάρη στην επέμβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974, σώθηκαν χιλιάδες ζωές.
Δυστυχώς, η Ελλάδα, η οποία καταδίκασε και τιμώρησε τους Έλληνες της Χούντας, όπως άξιζαν, υποστηρίζει και δίνει άσυλο στους "Σαμψόντες" της Τουρκίας σήμερα.
Ενώ οι ένστολοι Έλληνες δολοφόνοι της Χούντας πληρώνουν για τις ενέργειές τους, οι Τούρκοι τρομοκράτες κινούνται ελεύθερα στην Ελλάδα.
Αυτή η στάση της Ελλάδας μπορεί να χαρακτηριστεί ως αχαριστία.
Δεν είναι δυνατόν να καταλάβουμε πώς οι Έλληνες δημοκράτες θα μπορούσαν να παραμείνουν σιωπηλοί σε αυτό, καταλήγει ο σύμβουλος του Erdogan.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης