Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,5% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2018

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,5% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2018
Τα αποτελέσματα διέψευσαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο των βιομηχανικών παραγγελιών
Απροσδόκητη πτώση σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (7/6) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικύς Υπηρεσίας, εν μέσω αποδυναμωμένης ζήτησης προς τα οχήματα της χώρας.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -2,5% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί επίσης πτώση της τάξεως του -1,1%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές περίμεναν ανάκαμψη των βιομηχανικών παραγγελιών κατά +0,8%.
Σημαντικός παράγοντας για την παραπάνω πτώση αποτέλεσε ο τομέα των εγχώριων παραγγελιών, οι οποίες υποχώρησαν κατά -4,8% σε μηνιαία βάση, ενώ μικρότερη ήταν η υποχώρηση για τις παραγγελίες από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα στο -0,8%.
Παράλληλα, σε ετήσια βάση, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -0,1% έναντι ετήσιας ανόδου +2,9% τον Μάρτιο 2018 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για άνοδο της τάξεως του +3,6%.
Αν και οι παραγγελίες του μεταποιητικού κλάδου σημείωσαν ανάκαμψη, και συγκεκριμένα κατά +0,3%, η άνοδος ήταν μικρότερη σε σύγκριση με το +0,6% του Μαρτίου 2018.
Τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν ότι η επιβράδυνση στην ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, η οποία βρέθηκε σε πολυτετή υψηλά επίπεδα κατά την έναρξη του έτους, αναμένεται να συνεχιστεί και τους ερχόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης