Τελευταία Νέα
Οικονομία

Handelsblatt: Η Ελλάδα στοχεύει να ξεπεράσει κατά πολύ τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα

Handelsblatt: Η Ελλάδα στοχεύει να ξεπεράσει κατά πολύ τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα
Φιλόδοξες οι εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρησης όπως καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο για το διάστημα 2019 - 2022
Στις εκτιμήσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα οι οποίες περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την περίοδο 2019-2022 αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.
Σύμφωνα με αυτό η Ελλάδα επιθυμεί  να ξεπεράσει σημαντικά τους στόχους που έχουν θέσει οι δανειστές της χώρας για το πρωτογενές πλεόνασμα, εκτιμώντας ότι αυτό θα φθάσει φέτος στο 3,56% του ΑΕΠ, ενώ έχει δεσμευθεί για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ.
Ακόμη πιο φιλόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για τα επόμενα έτη, με πρόβλεψη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φθάσει το 2019 στο 3,96%, το 2020 στο 4,15% και το 2021 στο 4,53% του ΑΕΠ.
Μάλιστα για το 2022 θα αγγίξει το εντυωπσιακό επίπεδο του 5,2% του ΑΕΠ.
«Μπορούμε να το επιτύχουμε», υποστήριξε ανώτερο στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορεία Ειδήσεων (DPA).
Το σχέδιο της κυβέρνησης μαζί με ένα πολυνομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν απομείνει προς εκπλήρωση από την Ελλάδα εκτιμάται ότι θα ψηφισθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Πάντως όσοι ασκούν κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές, όπως ο οικονομολόγος Παναγιώτης Πετράκης, υπογραμμίζουν ότι τα υπερβολικά πλεονάσματα θα πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη.
«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι επενδύσεις και όχι στασιμότητα της οικονομίας», υποστήριξε ο κ. Πετράκης μιλώντας στο DPA.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης