Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Το Ιράν βρίσκεται κοντά στην κόκκινη γραμμή με τα σχέδιά τους για τον εμπλουτισμό ουρανίου

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Το Ιράν βρίσκεται κοντά στην κόκκινη γραμμή με τα σχέδιά τους για τον εμπλουτισμό ουρανίου
Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η σχετική πρωτοβουλία της Τεχεράνης «δεν είναι ευπρόσδεκτη»
Στο γεγονός ότι το Ιράν κινείται κοντά στην «κόκκινη γραμμή» αναφέρθηκε σήμερα (6/6) ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian, με αφορμή την πρόσφατη δήλωση της Τεχεράνης ότι θα μπορούσε να αυξήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου σε περίπτωση που η πυρηνική συμφωνία ακυρωθεί.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Le Drian στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, «πιστεύω ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν είναι ευπρόσδεκτη, δείχνει ενόχληση», ενώ πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «είναι πάντα επικίνδυνο να πλησιάζουμε μία κόκκινη γραμμή».
Ωστόσο, ο γάλλος υπουργός κατέστησε σαφές ότι τα σχέδια για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας παραμένουν ανέπαφα, διευκρινίζοντας ότι τα σχέδια της Τεχεράνης παραμένουν μέσα στα όρια της συμφωνίας της Βιέννης.
«Αυτό που ανακοινώθηκε χθες (5/6) παραμένει πλήρως ετνός των πλαισίων της συμφωνίας», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του γάλλου υπουργού Εξωτερικών.
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα, ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία, επιβάλοντας παράλληλα νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, κατέστησε σαφές στον πρωθυπουργό της χώρας, Benjamin Netanyahu, ότι η πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τη Δύση πρέπει να διατηρηθεί προκειμένου να παραμείνει η ειρήνη στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης