Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Κατά 0,25% αύξησε το βασικό της επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο 6,25%

tags :
Ινδία: Κατά 0,25% αύξησε το βασικό της επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο 6,25%
Κατά την συνεδρίαση του Απριλίου, η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας είχε αποφασίσει να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκιά της
Σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου προχώρησε σήμερα (6/6) η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας, καθώς ο πληθωρισμός και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας επιταχύνθηκαν τους τελευταίους μήνες.
Ειδικότερα, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Reserve Bank of India αποφάσισε να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25% στο 6,25%, για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2017, όταν και είχε προχωρήσει σε μείωση κατά 0,25%.
Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής διατηρεί τον στόχο της να επιτέχει μεσοπρόθεσμα τον στόχο του 4% στον πληθωρισμό λιανικής, καθώς η οικονομία αυξάνεται και η ρουπία χρειάζεται στήριξη.
Χθες (5/6) ο πρώην επικεφαλής της RBI, Raghuram Rajan, αναφέρθηκε στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των εμπορικών τους εταίρων, προειδοποιώντας ότι οι απειλές της Ουάσιγκτον για δασμούς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.
Η κλιμακούμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και πολλών εκ των οικονομικών της εταίρων «μπορούν να βγουν γρήγορα εκτός ελέγχου» και «να βλάψουν πραγματικά την παγκόσμια ανάπτυξη» δήλωσε ο Raghuram Rajan καθηγητής στο Chicago Booth School of Business και πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Ινδίας.
«Το βασικό ερώτημα είναι το εάν αυτά τα… παιχνίδια, οι απειλές για ενίσχυση των δασμών και ούτω καθεξής οδηγούν πραγματικά σε μια κατάσταση επωφελής για όλους ή οι συμμετέχοντες εγκλωβίζονται σε μια κατάσταση που θα πρέπει να υλοποιήσουν τις απειλές τους;
Στην περίπτωση αυτή δημιουργείται μια κατάσταση όπου ζημιώνονται όλοι» δήλωσε στο CNBC ο Rajan.
«Κάποιες από αυτές τις καταστάσεις μπορούν να βγουν γρήγορα εκτός ελέγχου» πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης