Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παραδοχή Τσακαλώτου ότι θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ - Καμία αναφορά στις συντάξεις

Παραδοχή Τσακαλώτου ότι θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ - Καμία αναφορά στις συντάξεις
Οι αυξήσεις δεν θα ξεπερνούν τα 20 ευρώ στις «λαϊκές συνοικίες» υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος
Αυξήσεις θα υπάρξουν στον ΕΝΦΙΑ, μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημερώνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «κλειστή» σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ότι το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων θα «δει» αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, προσθέτοντας ότι στις επονομαζόμενες λαϊκές συνοικίες η αύξηση δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ.
Προσέθεσε ακόμη ότι το 18% των ιδιοκτητών θα δουν τον ΕΝΦΙΑ να μειώνεται.
Για τη μνημονιακή εποπτεία υποστήριξε ότι το μοντέλο της Ελλάδας θα προσαρμοστεί  σε αυτά των υπολοίπων χωρών που βγήκαν από τα μνημόνια.
Αναφερόμενος στο θέμα της περικοπής των συντάξεων και το ενδεχόμενο να διαπραγματευτεί με τους θεσμούς τη μη περικοπή φέρεται να τόνισε ότι «δεν είναι της ώρας αυτά να τα συζητήσουμε».
Αναφορικά με το χρέος της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να ανέφερε οτι προσδοκάται επιμήκυνση δέκα έτη και για αυτόματο μηχανισμό για τα μέτρα ελάφρυνσης.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να ανέφερε οτι ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι απόλυτα επιτυχημένος διότι κατάφεραν να αυξήσουν το ποσό των οφειλών και να εντάξουν και χρέη του 2017, ενώ πριν ίσχυε μόνο για το 2016.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, φέρεται να υποστήριξε ότι από το υπέρ-πλεόνασμα του 2019 το 100% θα δοθεί σε φοροελαφρύνσεις, το 2020 το 75% θα δοθεί σε φοροελαφρύνσεις και το 25% θα δοθεί σε κοινωνικές παροχές, ενώ από το 2021 και μετά το ποσοστό θα μοιραστεί 50% - 50% σε παροχές και φοροελαφρύνσεις.
«Όσο υπάρχει δημοσιονομική άνωση θα επιτυγχάνονται πιο εύκολα οι δημοσιονομικοί στόχοι», υπογράμμισε ακόμη.
Επιπρόσθετα η κ. Θεανώ Φωτίου επεσήμανε ότι θα καθιερωθεί στεγαστικό επίδομα το οποίο θα αφορά 1,35 εκατ. πολίτες και το κόστος θα ανέλθει στα 600 εκατ. ευρώ και θα δίνεται σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ και θα κυμαίνεται από 70 ευρώ για ένα άτομο έως 210 ευρώ για οικογένεια.
Όλοι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ θα μπορούν να εγγράφονται στον ΟΑΕ.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης