Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εμπλοκή με τρόικα λόγω ΕΟΠΥΥ - Πλήθος καθυστερήσεων σε δεσμεύσεις

Εμπλοκή με τρόικα λόγω ΕΟΠΥΥ - Πλήθος καθυστερήσεων σε δεσμεύσεις
Οι καθυστερήσεις στην εκκαθάριση παλαιών οφειλών και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που δεν λειτουργούν βάζουν φωτιά
Σοβαρή εμπλοκή με την τρόικα εμφανίζεται με αφορμή τις καθυστερήσεις υλοποίησης πλήθους δεσμεύσεων από τον ΕΟΠΥΥ και κυρίως το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων με τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας.
Παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων προχωρά με ρυθμούς χελώνας ενώ ταυτόχρονα ο περίφημος εκσυγχρονισμός μέσω της εγκατάστασης πληροφοριακών συστημάτων στην πράξη δείχνει ότι πάσχει.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ έχει θορυβήσει την κυβέρνηση που επιχειρεί να «σώσει» την κατάσταση την τελευταία στιγμή.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρχει επικοινωνία των τεχνικών κλιμακίων τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνάντηση με τον ίδιο τον επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ κ. Σ. Μπερσίμη.
Το ερώτημα που τίθεται είναι πως θα δικαιολογηθούν οι καθυστερήσεις στην εκκαθάριση αλλά και η απίστευτη γραφειοκρατία για συναλλαγές του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες παρόχους οι οποίες υποτίθεται ότι είναι ηλεκτρονικές.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι έχει φτάσει στην τρόικα πρόσφατο έγγραφο του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Π. Γεωργακόπουλου, σύμφωνα με το οποίο προκειμένου να αποζημιωθούν οι πάροχοι για υλικά περιτοναϊκής κάθαρσης θα πρέπει να καταθέσουν φωτοτυπίες των δικαιολογητικών μαζί με την ηλεκτρονική αίτηση.
Δηλαδή τη στιγμή που υποτίθεται ότι η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά αποδεικνύεται από τις ίδιες τις εγκυκλίους του ΕΟΠΥΥ ότι το χαρτοβασίλειο θριαμβεύει.
Ο πολυδιαφημισμένος manager αποδεικνύεται καλός στους λόγους, αλλά όχι στα έργα, με αποτέλεσμα να υπάρξει  εμπλοκή στο θέμα της αξιολόγησης, ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και την τρόικα.
Και όλα αυτά συμβαίνουν ο Σ. Μπερσίμης έχει βραβευθεί πρόσφατα με τον τίτλο «Best Manager Award» για το 2018 από το European Network for Business and Industry Statistics (ΕΝΒΙS).
Το βραβείο, μάλιστα, δόθηκε, για πρώτη φορά, σε μάνατζερ δημοσίου εγχώριου οργανισμού.
Ένας από τους λόγους για τον οποίο πήρε το βραβείο ο κ. Μπερσίμης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας αιχμής που έφερε στον ΕΟΠΥΥ.
Και μπορεί η τεχνολογία αυτή να έχει φτάσει στον ΕΟΠΥΥ αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι με ποιο τρόπο αξιοποιείται.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης