Τόσκας (αν. υπ. Προστασίας του Πολίτη): Η ΝΔ υπερβάλλει και διαστρεβλώνει την εικόνα για την αστυνόμευση στα Εξάρχεια

Τόσκας (αν. υπ. Προστασίας του Πολίτη): Η ΝΔ υπερβάλλει και διαστρεβλώνει την εικόνα για την αστυνόμευση στα Εξάρχεια
Εστιάζουμε στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών γιατί αυτά τροφοδοτούν και άλλες παραβατικές καταστάσεις
Την άποψη πως «η ΝΔ άλλες φορές υπερβάλλει, άλλες διαστρεβλώνει και σίγουρα μονίμως επιλέγει να ξεχνά τι γινόταν κατά τη δική της διακυβέρνηση στα Εξάρχεια», εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για ελλιπή αστυνόμευση στην περιοχή.
Όπως υπογράμμισε σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ «η ΝΔ σπέρνει τρόμο στον απλό πολίτη και το επιλέγει για να αποφύγει να τοποθετηθεί σε άλλους τομείς, ακριβώς επειδή δεν έχει προτάσεις. Όπως για παράδειγμα το “γαλάζιο πρόγραμμα” για την οικονομία που δεν υπάρχει, γιατί είναι μια πρόταση επί της ουσίας Laissez-faire. Μια πρόταση χωρίς κράτος, να αφήσουμε τα πράγματα να κινηθούν μέσω αυτοματισμών. Αυτό όλοι γνωρίζουμε ότι ευνοεί τους έχοντες και κατέχοντες κι όχι το φτωχό κόσμο, δηλαδή, αυτούς που θέλουν να υπάρχει κράτος, να λειτουργούν αξιοπρεπώς δημόσια νοσοκομεία, να παρέχεται ουσιαστική δημόσια παιδεία, γενικότερα να υπάρχει κοινωνική προστασία. Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν απαντάται το νεοφιλελεύθερο παράδειγμα που προτάσσει ο κ.Μητσοτάκης», σημείωσε ο Νίκος Τόσκας.
Ερωτηθείς για την αντίδραση της Αστυνομίας στη δράση του “Ρουβίκωνα”, ο κ.Τόσκας υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πάνω από 100 περιπτώσεις στις οποίες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια μέλη της ομάδας αυτής. Αυτή είναι η πρακτική που εφαρμόζεται σε παραβατικές συμπεριφορές. Προσπαθούμε να συλλαμβάνουμε όσους εκτρέπονται και παραβαίνουν το νόμο, και τους οδηγούμε στη Δικαιοσύνη» και πρόσθεσε ότι «αν ο κ.Μητσοτάκης θέλει να υλοποιήσει αυτό που άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του ότι θα αλλάξει το νόμο, ότι θα θεσπίσει “ιδιώνυμο” αν κατάλαβα καλά, τότε θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι για τις πρακτικές που πρεσβεύει και πιθανόν για θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές που θα θιχτούν», υπογράμμισε και έφερε ως παράδειγμα ότι «και έξω από τον Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια σε διαμαρτυρίες, αλλά δεν συλλαμβάνονται».
Σε ερώτηση εάν επιχειρεί η Αστυνομία στα Εξάρχεια, ο Νίκος Τόσκας απάντησε:
«Αναλογιστείτε τι γινόταν στα Εξάρχεια την εποχή της διακυβέρνησης από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πόσες αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν για την αντιμετώπιση κυκλωμάτων ναρκωτικών τότε και πόσες τώρα, αλλά και πόσοι είχαν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη τότε και τώρα. Η πραγματικότητα είναι ότι τώρα μπαίνει η αστυνομία στα Εξάρχεια και τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια. Η προσπάθειά μας, από τις πρώτες ημέρες που ήρθα στο υπουργείο, ήταν να χτυπήσουμε τα κυκλώματα ναρκωτικών στην περιοχή και είχαμε επιτυχίες. Έγιναν πέντε επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι τρεις μεγάλες. Εστιάζουμε στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών γιατί αυτά τροφοδοτούν και άλλες παραβατικές καταστάσεις».
Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη σύνδεση της δράσης ακροδεξιών και των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, ο Νίκος Τόσκας σημείωσε ότι «η ακροδεξιά που τώρα κάνει παρέλαση και πλειοδοσία ήταν πάντα με τους εισβολείς. Την περίοδο του '40 ήταν με τους Γερμανούς, με τους Ιταλούς και τους Βούλγαρους που είχαν εισβάλει στην χώρα. Και τώρα έρχονται οι Ακροδεξιοί για να παρουσιαστούν ως υπερασπιστές εθνικών θεμάτων; Η ΝΔ πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της σε σχέση με αυτούς κι όχι να “χαϊδεύει” αυτιά».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS