Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας (ΝΔ): Είναι ήδη εδώ το τέταρτο μνημόνιο - Η οικονομία της καθημερινότητας στενάζει

Δένδιας (ΝΔ): Είναι ήδη εδώ το τέταρτο μνημόνιο - Η οικονομία της καθημερινότητας στενάζει
Στενάζουν και οι φορολογούμενοι υπό το βάρος των παράλογων επιβαρύνσεων, τόνισε ο Ν. Δένδιας
«Το 4ο Μνημόνιο δεν έρχεται απλώς, είναι ήδη… εδώ», δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, Ν. Δένδιας, στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής".
Όπως σημειώνει «παρά την ατέρμονη κυβερνητική παραμυθία η οικονομία της καθημερινότητας στενάζει, όπως στενάζουν και οι φορολογούμενοι υπό το βάρος των παράλογων επιβαρύνσεων».
Ο ίδιος κάνει λόγο για «υποτιθέμενη καθαρή έξοδο», ενώ ερωτηθείς για το πώς μπορεί να είναι βέβαια η ΝΔ ότι θα πείσει τους δανειστές για αλλαγές, δεδομένου του «πλαισίου τόσο σκληρών δεσμεύσεων για τη χώρα», ο κ. Δένδιας σημειώνει πως «πέραν της σαφώς μεγαλύτερης αξιοπιστίας που διαθέτουμε σε σύγκριση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η δική μας πρόταση αποσκοπεί στην αύξηση τελικά της είσπραξης δημοσίων εσόδων μέσω της σταδιακής μείωσης των φορολογικών συντελεστών, την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση της "πίτας" του ΑΕΠ».
Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να προωθήσει η ΝΔ, μιλά πρωτίστως για «αλλαγή του τρόπου λειτουργία του Δημοσίου», αποσαφηνίζοντας ότι «δεν μιλάμε φυσικά για απολύσεις, αλλά για ένα νέο μοντέλο που θα στηρίζει την προσπάθεια της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, με υπαλλήλους που δεν θα φοβούνται την αξιολόγηση και τη διαρκή επιμόρφωση, αλλά θα την επιζητούν».
Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, «ο κύριος στόχος της ΝΔ οφείλει να είναι η αυτοδυναμία, που θα της επιτρέψει να μην καταστεί όμηρος των σχέσεων μεταξύ των κομμάτων που απαρτίζουν μία κυβέρνηση συνεργασίας».
Κληθείς να σχολιάσει εάν δεδομένης της στάσης των ΑΝΕΛ είναι πιθανό να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία στο ονοματολογικό, απαντά «έχουμε ακούσει πλέον τόσες πολλές φορές ότι οι ΑΝΕΛ θα προκαλέσουν πτώση της κυβέρνησης, που η εικασία αυτή έχει μετατραπεί στο πιο σύντομο ανέκδοτο».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης