Τελευταία Νέα
Πολιτική

Leggeri (Frontex): Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στο μεταναστευτικό - Η Frontex θα συνεχίσει να τη στηρίζει

Leggeri (Frontex): Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στο μεταναστευτικό - Η Frontex θα συνεχίσει να τη στηρίζει
Πολλοί μετανάστες περιμένουν την ευκαιρία ώστε να φτάσουν στην Ελλάδα, περιπλανώμενοι κοντά στην τουρκική πόλη της Οδρίν
Για σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στο μεταναστευτικό κάνει λόγο ο επικεφαλής της Frontex, Fabrice Leggeri, ο οποίος αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμη πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα.
«Ο αριθμός των μεταναστών είναι τεράστιος, αλλά η Frontex θέλει να στηρίξει την Ελλάδα» δηλωσε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».
Όπως είπε «αυτήν τη στιγμή προμηθεύουμε οχήματα περιπολίας για τα χερσαία σύνορα, αγοράζουμε ή ενοικιάζουμε πλοία - αεροπλάνα και ως εκ τούτου, «με αυτές τις νέες ευκαιρίες, θα είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πιο αποτελεσματικά τις χώρες και τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε»
Σχολιάζοντας την κατάσταση στον Έβρο, ο Leggeri παραδέχεται πως πλέον έχει διαμορφωθεί μια νέα κατάσταση στην περιοχή, καθώς «πολλοί μετανάστες περιμένουν την ευκαιρία ώστε να φτάσουν στην Ελλάδα, περιπλανώμενοι κοντά στην τουρκική πόλη της Οδρίν».
«Έχουμε ήδη μια μικρή ομάδα αξιωματούχων στην περιοχή και παρότι τον Μάιο ο αριθμός των προσφύγων μειώθηκε, θα δούμε με τις ελληνικές αρχές αν είναι λογικό να στείλουμε περισσότερα μέλη του προσωπικού της Frontex» σπεύδει να προσθέσει.
Ο ίδιος, τέλος, κάνει αναφορά και στη νέα διαδρομή μέσω της βόρειας Ελλάδας, της Αλβανίας και των υπόλοιπων χωρών των δυτικών Βαλκανίων. «Πρέπει τώρα να μάθουμε από πού προέρχονται και πώς φτάνουν σε αυτές τις χώρες» σχολιάζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης