Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Aποφυλακίζονται 39 ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, που είχαν διαδηλώσει κατά του Maduro

Reuters: Aποφυλακίζονται 39 ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, που είχαν διαδηλώσει κατά του Maduro
Παραμένει, ωστόσο, σε κατ' οίκον περιορσμό ο πρώην δήμαρχος του προαστίου Chacao της πρωτεύουσας Καράκας, Leopoldo Lopez, ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές του Maduro
Η αποφυλάκιση ακτιβιστών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε διαδηλώσεις κατά του Nicolas Maduro, άρχισε στη Βενεζουέλα, όπως μεταδίδει το Reuters.
O επικριτές του Maduro και μέλη οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι αρκετοί πολιτικοί αντίπαλοι του προέδρου της Βενεζουέλας βρίσκονται ακόμα στη φυλακή, ενώ περίπου 170 άτομα σκοτώθηκαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το 2017.
Ανάμεσα στους 39 ακτιβιστές της αντιπολίτευσης που θα αποφυλακιστούν είναι και ο Daniel Ceballos, πρώην δήμαρχος της πόλης San Cristobal, που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας.
Δεν θα αποφυλακιστεί, ωστόσο, και ο πρώην δήμαρχος του προαστίου Chacao της πρωτεύουσας Καράκας Leopoldo Lopez, ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές του Maduro.
Ο Lopez που είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 2014, βρίσκεται πλέον σε κατ' οίκον περιορισμό.
Οι αποφυλακίσεις γίνονται μετά από αίτημα του Maduro, προκειμένου να μπει η Βενεζουέλα στον δρόμο του διαλόγου, της ενότητας και της ειρήνης.
Ο Maduro επανεκλέχθηκε στις 20 Μαϊου για μία νέα εξαετή θητεία και υποστηρίζει ότι η χώρα του δέχεται οικονομικό πόλεμο από τις ΗΠΑ, οι οποίες στηρίζουν για αυτόν τον λόγο την αντιπολίτευση και με τις διαδηλώσεις ήθελαν να τον ανατρέψουν.
Η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης έκανε μποϋκοτάζ στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι έγινε νοθεία από τον Maduro, που οδηγεί τη χώρα στον υπεπληθωρισμό και την κατάρρευση.
Βουλευτές από την Εθνική Συνέλευση, στην οποία η αντιπολίτευση κατέχει την πλειοψηφία, χαρακτήρισαν "φάρσα" τις αποφυλακίσεις.
"Η κυβέρνηση δίνει ένα σόου με την απελευθέρωση των κρατούμενων, αλλά στη Βενεζουέλα όλοι είναι φυλακισμένοι" δήλωσε ο βουλευτής Tomas Guanipa.
"Είμαστε ευχαριστημένοι για τις αποφυλακίσεις, αλλά στη Βενεζουέλα ζουν 30 εκ. άνθρωποι" συμπλήρωσε ο ίδιος.
Βουλευτές της Βενεζουέλας βρέθηκαν στα σύνορα με την Κολομβία την Παρασκευή 1/6 για να συζητήσουν με ομόλογούς τους από άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής την κατάσταση στη χώρα τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης