Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: 4,5 δισ. ευρώ θα λάβει η Γερμανία για το προσφυγικό

FAZ: 4,5 δισ. ευρώ θα λάβει η Γερμανία για το προσφυγικό
Το ποσό των 4,5 δισ. ευρώ αναμένεται να λάβει η Γερμανία από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αναφέρει δημοσίευμα της FAZ
Το ποσό των 4,5 δισ. ευρώ αναμένεται να λάβει η Γερμανία από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), με τα εν λόγω χρήματα να προέρχονται από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό 2021 έως 2027.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέχρι τότε θα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά.
«Δεν έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Steffen Seibert, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το δημοσίευμα της «FAZ».
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η Γερμανία για κάθε πολίτη εκτός ΕΕ θα εισπράττει 2.800 ευρώ.
Ωστόσο, το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι και άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Ιταλία ή η Ελλάδα, αναμένεται να επωφεληθούν από αυτή την πολιτική, εισπράττοντας περισσότερα χρήματα.
Όπως αναφέρεται, στόχος της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής είναι να ευνοηθούν περιοχές οι οποίες υφίστανται τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από το μεταναστευτικό.
Πάντως, η ιδέα, που διέρρευσε από κύκλους των Βρυξελλών, έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να εφαρμοστεί και να γίνει πραγματικότητα και φυσικά, θα πρέπει να υιοθετηθεί και από τα κράτη-μέλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης