Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBH: Οι 6 εβδομάδες που μπορούν να κλονίσουν τον κόσμο - Στο προσκήνιο, η Ιταλία

BBH: Οι 6 εβδομάδες που μπορούν να κλονίσουν τον κόσμο - Στο προσκήνιο, η Ιταλία
Προβληματισμός υπάρχει για τις πολιτικές της αμερικανικής κυβέρνησης που αλλάζουν τα πάντα στις εμπορικές σχέσεις των τελευταίων 40 ετών
Κατά τους πέντε πρώτους μήνες του έτους συνέβησαν πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τους επενδυτές.
Ο υπαρξιακός κίνδυνος στη ευρωζώνη φαίνεται ότι ενισχύεται και αντί να προέρχεται από την Ελλάδα, όπως μέχρι πρότινος, η Ιταλία, που είναι πολύ μεγαλύτερη, έρχεται στο προσκήνιο.
Την ίδια στιγμή προβληματισμός υπάρχει και για τις πολιτικές της αμερικανικής κυβέρνησης που αλλάζουν τα πάντα στις εμπορικές σχέσεις των τελευταίων 40 ετών.
«Οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες ή λίγο περισσότερο θα δοκιμάσουν τα νεύρα και την πειθαρχία των επενδυτών» επισημαίνεται σε ανάλυση της Brown Broters Harriman όπου παρουσιάζονται τα events των επόμενων έξι εβδομάδων που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.
Ο Ιούνιος αρχίζει με τρία σημαντικά γεγονότα, εκτός των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ ή τον δείκτη Caixin PMI της Κίνας.
Πρώτον έληξε η απαλλαγή της ΕΕ, του Καναδά και του Μεξικό.
Αυτό πιθανόν να προκαλέσει κάποια αντίποινα από τον ΠΟΕ και, γενικότερα, να επιδεινώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τους συμμάχους τους.
Δεύτερον, οι μετοχές A κατηγορίες της Κίνας συμπεριλήφθηκαν στον δείκτη MSCI των αναδυόμενων αγορών.
Τρίτον, η ψήφος εμπιστοσύνης στην Ισπανία.

Η ακύρωση της Συνόδου ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας

Παράλληλα, ο αναλυτής της Brown Broters Harriman αναφέρεται και στην ακύρωση της Συνόδου ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας, που δεν αποκλείεται και να πραγματοποιηθεί τελικά.
«Εάν η Βόρεια Κορέα απαλλαγεί από τα πυρηνικά όπλα της, θα ήταν πράγματι ένα αξιοσημείωτο γεγονός» επισημαίνεται στην ανάλυση.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία αναμένεται και επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ - Κίνας, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει θετικά αποτελέσματα εάν η Κίνα χρησιμοποιήσει την επιρροή της.
Επισημαίνεται ότι στις 15 Ιουνίου, οι ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιεύσουν τον κατάλογο των κινεζικών αγαθών (50 δισ. δολάρια), στα οποία θα επιβληθούν νέοι δασμοί.

H EKT θα επικαιροποιήσει τις προβλέψεις της

Οι βραχυπρόθεσμες προβλέψεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό ενδέχεται να περιοριστούν, αλλά μετά τα προκαταρκτικά στοιχεία του Μαΐου, ο πληθωρισμός φαίνεται να συμβαδίζει με τις προηγούμενες προβλέψεις.
Ο Draghi πιθανότατα θα έρθει αντιμέτωπος με ερωτήσεις σχετικά με την Ιταλία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ΕΚΤ θα ολοκληρώσει τις αγορές ομολόγων φέτος, ενώ η πρώτη αύξηση των επιτοκίων αναμένεται μετά τα μέσα του 2019.

Η συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας στις 15 Ιουνίου

Με την οικονομία να περιορίζεται το πρώτο τρίμηνο του 2017 και τον πληθωρισμό να κινείται προς τη λανθασμένη κατεύθυνση, η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν μπορεί να σκέφτεται την έξοδο από την τρέχουσα νομισματική πολιτική της.

Η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ

Στις 22 Ιουνίου αναμένεται η επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ.
«Αποκλείοντας μια νέα κρίση εφοδιασμού, εκτιμούμε ότι η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου έχει σχεδόν τελειώσει» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.

Σύνοδος Κορυφής στο τέλος Ιουνίου

Στα τέλη Ιουνίου, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ αναμένεται να εγκρίνει επίσημα τη μεταβατική περίοδο για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης