Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

O όμιλος Μασούτης κάνει άνω κάτω του προμηθευτές της Προμηθευτικής Τροφίμων

O όμιλος Μασούτης κάνει άνω κάτω του προμηθευτές της Προμηθευτικής Τροφίμων
Ρολά κατεβάζει η Προμηθευτική Κρεάτων με τζίρο 8 εκατ. ευρώ
Καραμπόλες πολλών εκατομμυρίων ευρώ στους προμηθευτές της Προμηθευτικής Τροφίμων προκαλεί ο όμιλος Μασούτης με την εξαγορά της αλυσίδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διοίκηση προχωρά σε καταγγελία με τους προμηθευτές προκαλώντας ντόμινο στις επιχειρήσεις που είχαν εμπορικές συναλλαγές με την Προμηθευτική.
Το πρώτο συμβόλαιο που κατήγγειλε ο όμιλος Μασούτης ήταν με το αποκλειστικό προμηθευτή κρεάτων της Προμηθευτικής η οποία ξαφνικά χάνει τον μοναδικό της πελάτη.
Η διοίκηση της εταιρείας Προμηθευτική Κρεάτων βρίσκεται πλέον χωρίς αντικείμενο δραστηριότητας μετά από 26 χρόνια συνεργασίας με την Προμηθευτική Τροφίμων.
Το οικονομικό άνοιγμα της Προμηθευτικής Κρεάτων προς την αγορά αποτιμάται στα 2,5 εκατ. ευρώ και οι οικονομικές απαιτήσεις της εταιρείας από την Προμηθευτική Τροφίμων ανέρχονται σε 5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Μασούτης δεν επιθυμούσε να συνεχίσει το προηγούμενο καθεστώς συνεργασίας το οποίο  όπως λένε πηγές δεν εξυπηρετούσε τον όμιλο.
Να σημειωθεί ότι η αγορά κρεάτων μέσα στις αλυσίδες σουπερ μάρκετ είναι από τα τμήματα που δίνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον  όλες οι διοικήσεις καθώς  συνεισφέρουν με σημαντικό τζίρο στο σύνολο των πωλήσεων.
Η εταιρεία Προμηθευτική Κρεάτων απασχολούσε προσωπικό 130 ατόμων εκ των οποίων τα 100 άτομα είχαν αναλάβει τα κρεοπωλεία μέσα στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Προμηθευτικής Τροφίμων.
Οι εργαζόμενοι της πρώην Προμηθευτικής Κρεάτων προσελήφθηκαν από τον όμιλο Μασούτη ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους υπόλοιπους 30 που απασχολούνταν στην  βιομηχανική μονάδα.
Ο ισολογισμός της εταιρείας κρεάτων παρουσίασε κύκλο εργασιών 7,9 εκατ. ευρώ το 2016.
Τα δάνεια προς τις τράπεζες «αγγίζουν» τις 500.000 ευρώ και οι εμπορικές της υποχρεώσεις ανέρχονται σε 2,5 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της Μασούτης κρατά κλειστά τα χαρτιά της αναφορικά με τις υποχρεώσεις της Προμηθευτικής Τροφίμων ενώ με τις έως τώρα πληροφορίες δεν αρνείται να αναλάβει τις υποχρεώσεις της εταιρείας που εξαγόρασε.
Η εταιρεία συνεχίζει το έλεγχο της εξαγορασθείσας εταιρείας.
Το τελικό πόρισμα του ελέγχου θα κρίνει και το τίμημα που θα καταβάλει στο βασικό μέτοχο κ. Αντώνη Κωνσταντογιάννη, o οποίος έχει αποχωρήσει από την εταιρεία.
Οι συνολικές  υποχρεώσεις της εταιρείας ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ καθώς να σημειωθεί ότι υπάρχουν οφειλές 10 εκατ. ευρώ προς τον ΕΦΚΑ και την εφορία.
Το καθαρό τίμημα εξαγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμανθεί κάτω από τα 10 εκατ. ευρώ αφού πρέπει να υπολογισθούν οι υποχρεώσεις της Προμηθευτικής Τροφίμων που να σημειωθεί ξεπερνούν τα 30 εκατ.  ευρώ.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnerws.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης